1140 16 éven aluli szombathelyi utazhat már ingyen a helyijáratos buszokon

Még mindig lehet jelentkezni a kedvezményért.

1140 határozatot hozott a 16 éven aluliak ingyenes helyijáratos utazása ügyében - hangzott el a városi közgyűlés csütörtöki ülésén.

A szombathelyi önkormányzat április 1-től vezette be 176 millió forintba kerül majd a szombathelyi önkormányzatnak a 16 éven aluliak ingyenes tömegközlekedése February 22. 12:43 azt a kedvezményt, ami lehetővé teszik, hogy a 16 éven aluli, Szombathelyen szombathelyi lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező fiatalok ingyen utazhassanak a helyijáratos buszokon.

Mészáros D. Zsolt

A jogosult diáknak regisztrálnia kell az önkormányzatnál, aki a regisztrációról igazolást kap. Ennek, és diákigazolványának felmutatásával tudja ingyenesen kiváltani az Éhen Gyula téri Blaguss irodában a havi bérletet. Ezt követően a cég átadja a kedvezményt igénylők listáját az önkormányzatnak, akik kifizetik a bérletek költségét.

Az önkormányzat nyilvántartása szerint 7406 szombathelyi diák jogosult a kedvezményre, az április 1-től eltelt négy hét alatt 1140-en regisztráltak. Regisztrálni folyamatosan lehet, így a többiek is intézhetik az ingyenes városi utazásukat.

Ha minden jogosult igénybe veszi a kedvezményt, akkor az évente 176 millió forintba kerül évente az önkormányzatnak. Ha kevesebben jelentkeznek, akkor ez az9összeg arányos kisebb lesz, de nem ez a célja az önkormányzatnak.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet