Gittegyleti történetek

Kicsikét képlékeny a kisgazda szappanopera: előfordulhat, hogy mire elkészül ez a mondat, már nem az lesz a frakcióvezető, mint az elején.

Kicsikét képlékeny a kisgazda szappanopera: előfordulhat, hogy mire elkészül ez a mondat, már nem az lesz a frakcióvezető, mint az elején.

Doktor Torgyán pártvezér és világutazó mögül kilépett a Fidesz, a teljhatalmú elnök ezzel el is veszítette a tekintélyét, meggyengült a helyzete. Az addig félistenként tisztelt politikus azóta egyre kétségbeesetten küzd, hogy valamit megőrizzen hatalmából. Mozgástere nem túl nagy, az egykori fenegyerekek beszüntették az utazgatás, a dinasztia-alapítás, a jó bulik lehetőségeit, ezzel is jelezve, hogy a demokrácia sajátos közép-európai fogalmába nem fér bele egy törvények felett álló nagymogul, aki sajátos keveréke a diktátornak és egy joviális KB-tagnak.
A történet egyébként végtelenül szennyes és borzalmas, nem véletlenül hátrált ki belőle a Fidesz. Ugyan vajon milyen párt az, amelynek az alkotmányát páncélszekrényben őrzik a cégbíróságon, és csak az elnöknek adják ki? És miféle alkotmány az, amiben rögzítik, hogy az elnök akkor is elnök, amikor már meghalt? Illetőleg: miféle szöveget tartalmaz, hogyha mindenki mindenkit kizárhat? És mi a francért kellett ezt az egész társaságot első osztályon utazgató államtitkárostól, felügyelő bizottságban ténykedő nagyfiún át, az önmagában éneklő miniszterjelöltig az országra rászabadítani?
Kitérőként egy mondat: valaki olvasóként nem reklamálta, hogy minek uszít már megint a média Torgyán-ügyben, miért nem hagyják békén az urakat dolgozni, azon ténykedni, hogy a népet felemeljék.
Én úgy látom: hagyták őket országlani majdnem két éven keresztül, azt csináltak, amit akartak, elutaztak Dél-Amerikába cseresznyét venni, környezetvédelmi kht-ban milliókat tapsoltak el, libériás inasok szolgálták fel a szarvasgombát, jutott Fradira, gyöpre, haverok üzleteibe, villára és még egyéb, fontos helyekre.
Ha ezt hagyni kéne, akkor tényleg csukjuk be a boltot, kövessük meg a komcsikat, hogy bocsika, tévedtünk, fölöslegesen lettek elzavarva, csak az arcok változtak, a feeling maradt ugyanaz, odafenn ezeknek jól megy, a többinek meg kuss, illetve kötelező a maximális tisztelet a nagyoknak, az isteneknek és az elvtársaknak.
Visszatérve az alapfelvetéshez, hogy ki van még a frakcióban, és éppen ki van kicsukva, igencsak követhetetlen és felfoghatatlan az egész, valamint egyre inkább emlékeztet a gittegyleti sztorira. A tanár úr már rajta ütött az egész csapaton, a számonkérés megvolt, a gitt - avagy a párt - egyre fogy, de a tagok (ne feledjük, mindenki főnök) bőszen irkálják kisbetűvel egymás nevét a nagykönyvbe.
Szép életkép. Mondjuk egy regényben tökéletes, de azért politikában igencsak necces, húzós, és velőtrázó.

(krámer)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Közélet