Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eldőlt: 12 év fegyház vár az utolsó magyar halálraítéltre, aki kirabolt egy szombathelyi dohányboltot

Anno meggyilkolt egy 11 éves kislányt, ezért 1988-ban kötél általi halálra ítélték, de kegyelmet kapott. 2018-ban aztán többször is arcon lőtt egy szombathelyi eladónőt, ezzel súlyos sérüléseket okozva neki.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség sikeresen indítványozta az elsőfokú ítélet helybenhagyását abban az ügyben, amelyben a férfi egy dohányboltot gáz- és riasztófegyverrel rabolt ki – áll a Győri Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

Érdekessége az ügynek, hogy a férfit többszörösen minősülő emberölés bűntette és kifosztás bűntette miatt 1989-ben halálbüntetésre ítélték. Ugyanebben az évben a büntetését kegyelemből életfogytig tartó fegyházbüntetésre változtatták át.

A büntetéséből 2009-ben feltételes szabadságra bocsátották. A feltételes szabadság ideje alatt elkövetett újabb bűncselekmények miatt kétszer börtönbüntetésre ítélték. Az életfogytig tartó fegyházbüntetése végrehajtásának a folytatására 2018. október 29-én kellett volna büntetés-végrehajtási intézetben jelentkeznie. A behívásnak nem tett eleget, szökésben volt, amikor a rablást elkövette.

Forrás: police

A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi magához vette az engedély nélkül tartott gáz- és riasztófegyverét és egy szombathelyi dohánybolthoz ment. Ott maszkot húzott a fejére, az eladónőre szegezte a fegyvert, tőle a napi bevétel átadását követelte. A nő közölte vele, hogy átadja a pénzt, csak ne bántsa. A férfi ennek ellenére az eladót többször arcon lőtte, megütötte, súlyos sérüléseket okozott a nőnek.

A férfi végül 185.655 forint bevétellel elmenekült a helyszínről. Az elsőfokú bíróság a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében és rablás bűntettében mondta ki bűnösnek, 12 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Védelmi fellebbezés miatt az eljárás másodfokon folytatódott. A Győri Ítélőtábla – az ügyészi állásponttal egyetértve – a különös visszaesőnek is minősülő férfi büntetését a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmények halmazatára figyelemmel, helybenhagyta – zárta közleményét az ügyészség.

K.A. történetéről már lapunk is többször beszámolt, itt Halálra ítélték a 80-as években a Szombathelyen nemrég elfogott fegyveres trafikrablót 2018. November 29. 20:09 és itt Megkezdődött a szombathelyi fegyveres dohányboltrabló, egykori halálraítélt pere 2020. November 06. 14:40 olvashatnak róla részletesen.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Megkezdődött a szombathelyi fegyveres dohányboltrabló, egykori halálraítélt pere

A Szombathelyen álnéven élő férfi ismerőseinek azt hazudta, hogy 21 éves korában meghalt a kislánya, pedig ő maga kínzott és ölt meg akkor egy gyereket.

Halálra ítélték a 80-as években a Szombathelyen nemrég elfogott fegyveres trafikrablót

Anno meggyilkolt egy 11 éves kislányt, most gázfegyverrel ment be egy dohányboltba és arcon lőtte az alkalmazottat.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló

Tovább az oldalra