Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Budapesten is dolgozott az írógépekről írt novelláskötetén Tom Hanks

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tom Hanks első kötete októberben jelenik meg Uncommon Type: Some Stories címmel. Akár csak a Hanks főszereplésével készült Felhőatlaszban, ahol minden összefügg mindennel, itt is van egy központi elem. A 17 novella közös motívuma, hogy mindben megjelenik valamilyen módon egy mechanikus írógép.

Hanks nincs egyedül a régi írógépek iránti szenvedélyével, 2014-ben az Apple iTunes áruházának egyik bestsellere lett a színész által kitalált applikáció, a Hanx Writer, amelynek segítségével a felhasználó fakszimile gépírást tud készíteni.

A The Guardian brit napilap szerint Tom Hanks a köteten azt követően kezdett el dolgozni, hogy három éve a New Yorkerben megjelent egy írása, amely egy Holdra vezető amatőr expedícióról szól. Az elbeszélés felkeltette az Alfred A. Knopf kiadó főszerkesztőjének figyelmét.

Tom Hanks <3 írógépek
californiatypewritermovie.com

A kiadó elárulta, hogy a novellák között lesz egy történet, amelyben egy menekült érkezik New Yorkba, akinek a családját szétszakította a hazájában dúló háború, egy másik novella a vezető amerikai sportcsatorna új sztárjáról szól, egy további egy dúsgazdag amerikairól és hűséges alkalmazottjáról, akik valami nagyot akarnak tenni, és lesz olyan írás is, amelynek egy színész a főhőse.

Hanks elmondta, hogy 2015 óta írja a novellákat, miközben New Yorkban, Berlinben, Budapesten és Atlantában is forgatott. Dolgozott rajtuk szállodákban, promóciós körutakon, szabadsága alatt, repülőn ülve, otthon és az irodájában. "Ha be tudom osztani előre az időmet, akkor rendszerint reggel 9 és 13 óra között írok" - mesélte.

A kötet az Egyesült Államokon kívül egyelőre hét további országban, köztük Nagy-Britanniában, Brazíliában és Kínában is megjelenik. A hangoskönyves változatot természetesen maga Hanks olvassa fel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés