Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bár megszüntették Kínában az egyketörvényt, most itt az egy kutya per háztartás törvény

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2015-ben vetett véget a távol-keleti nagyhatalom az addig harminc éve fennálló szabályozásnak, ami a városi családoknak csak egyetlen gyermek vállalását engedélyezte a brutális túlnépesedés miatt. Most viszont a korábbihoz hasonló paragrafust vezetnek be az ember legjobb barátjára, legalábbis egyes településeken.

Tibeti masztiffok Kínában
NBC News
Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

A 2,7 millió lakosú Csingtao városban például 2000 jüanra (80 ezer forint) is megbüntethetik azt, aki túlzott állatbarát, és egy második kutyát is merészel a háztartásban tartani. Azok, akik eleve két ebbel rendelkeznek, megtarthatják mindkettőt.

A város továbbá betiltott vagy negyven, veszélyesnek tartott fajtát, így például a pitbullokat, a dobermannokat és a tibeti masztiffokat.

Nem tartják őket háziállatnak

Szecsuán tartomány fővárosában, Csengduban már 2009 óta él ilyen rendelet, de van, ahol még ennél is tovább mentek: a fél Magyarország populációjának megfelelő, azaz 4,5 millió lakosú Jiangmenben megpróbálkoztak már azzal is, hogy teljesen megtiltsák a kutyatartást, de a helyiek hangos felháborodását követően ezt kilenc napon belül visszavonták.

Hogy mindezt megértsük, tudnunk kell, hogy míg mi a nyugati civilizációban gyakran egyenesen családtagként tekintünk a kutyákra, addig a kínai kultúrkörben még háziállatnak sem nagyon tekintik a négylábúakat. Nem véletlen, hogy a kutyahús evését sem tartják egyes helyeken ördögtől valónak. Az új kínai középosztály felemelkedése ezen a hozzáálláson már puhított - bár az előzőek alapján úgy tűnik, a döntéshozók egyelőre még nem feltétlenül gondolkodnak hozzájuk hasonlóan.

( Mashable )

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés