15-17 ezer milliárdot kapnak Mészárosék a 35 éves autópálya-koncesszió után

Az összeg a szerződések kiperelt mellékleteiből derült ki.

15-17 ezer milliárd forintot fizethet a magyar állam a 35 évre szóló autópálya-koncesszió után, amit Mészáros Lőrinchez és Szíjj Lászlóhoz köthető konzorcium nyert meg 2022-ben - derült ki azoknak a szerződéseknek a mellékleteiből, melyeket a Szabad Európa perelt ki.

A koncesszió révén a konzorcium által alapított Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-hez (MKIF) került 35 évre a hazai autópálya-hálózat nagy részének az üzemeltetése és bővítése. Ez 1666 kilométernyi útszakasz, valamint további 381 kilométernyi autópálya, valamint az M5-ös és az M6-os egyes szakaszait jelenti.

A szerződés szerint összesen 9222 milliárdot kaphatnak az átépítések, bővítések és új utak építése után, míg magáért az utak üzemeltetéséért 8067 milliárdot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság