Újabb változás a médiában: távozik a Kisalföldet is kiadó Lapcom vezérigazgatója

Na vajon, ki veheti meg ezeket az újságokat?

Távozik a Lapcom éléről Andreas Merz vezérigazgató, aki jövőjét nem az üzleti életben folytatja, és családjával a közeljövőben külföldre költözik – írja a Kreativ.hu a cég ma kiadott közleményére hivatkozva.

A 444.hu azt is tudni véli, hogy a vezető távozása mögött az áll, hogy a Lapcom kiadványaihoz is nemsokára megérkezik a vastagbukszájú Mészáros Lőrinc.

A helyzet pikantériája, hogy a Lapcom tulajdonosa eddig Andy Vajna volt, így gyakorlatilag „csak” oligarchacsere lesz az élén. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy ezek a Vajna-lapok (Bors, Kisalföld, Dél-Magyarország) mindezidáig csak mérsékelten vettek részt a politikai propagandában, a Kisalföld nemrég például a munkaerőhiány miatt bezárt győri szállodáról írt Felmondott a legnagyobb győri szálloda összes pincére 2018. September 08. 11:24 .

Ha Mészáros Lőrinc megérkezik, akkor valószínűleg vége lesz a hasonló kilengéseknek.

A 444.hu információi szerint Mészáros Lőrinc az Inform Média három megyei napilapjáról is tárgyal (Észak-Magyarország, Hajdú-bihari Napló, Kelet-Magyarország). Ha megszerzi őket, akkor gyakorlatilag mind a 19 megye nyomtatott újságja Mészáros Lőrinc kezébe kerül, ami felettébb érdekes helyzet eredményez a médiapiacon, annál is inkább, mert mindezekhez az újságokhoz jelentős online szerkesztőségek is tartoznak.

Mindezek a mozgások egybevágnak azokkal a feltételezésekkel, hogy a Fidesz a korábbinál egységesebb és jobban kontrollálható médiabirodalmat épít ki, melynek vészjósló részleteiről a közelmúltban írtunk Nyugat.hu 2015 hirdetés magnum,ad,szalag cikk + magnum,ad adverticum 2016. May 12. 11:34 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság