Ha nincs résen, az ön bankszámláját is zárolhatják

Több tízezer ember nem végezte el az adategyeztetést, az MNB figyelmeztetést adott ki.

A Magyar Nemzeti Bank nemrég újabb emlékeztetőt adott ki, miszerint a 2017 júniusában hatályba lépett pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás elleni törvény előírása szerint a magyarországi hitelintézeteknek legkésőbb idén június 26-ig azonosítaniuk kell valamennyi ügyfelüket – emlékeztet a Magyar Nemzet .

MTI

A bankoknak új okmánymásolatokat kell begyűjteniük ügyfeleiktől, akiknek további nyilatkozatokat is alá kell írniuk.

A nagy rohanás közben hajlamosak vagyunk erről elfeledkezni, aminek igen kellemetlen következményei vanna: a bankunk zárolja a számlánkat és semmilyen banki ügyet nem tudunk intézni.

A legbiztosabb személyesen bemenni a bankba, de vannak olyan pénzintézetek, ahol e-mailben, levélben vagy videotelefonon lerendezni az egyeztetést.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság