Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

18 kórházból vezénylik át az orvosokat és ápolókat a budapesti Covid-centrumokba

Onnan csoportosítanak át munkaerőt, ahol nem vesznek részt a védekezésben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Országszerte 18 kórházból vezénylik át az orvosokat és a szakápolókat a fővárosi Covid-centrumokba: a Dél-pesti Centrum Kórházba, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe és a Szent János Kórházba – tudta meg az ATV Híradója .

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az EMMI ugyanakkor cáfolta azt a sajtóértesülést, miszerint az Uzsoki Utcai Kórház, ahonnan 12 főt vezényeltek át más kórházakba, a működőképesség szélére került volna:

„Nem igaz, hogy bármelyik kórház, amelyekből szakembereket vezényeltek volna át a működőképessége határára jutott volna, vagy műtétek maradnának el. A betegek ellátása minden intézményben, így az Uzsoki Utcai Kórházban is biztosított” - írták.

A Korányi kórház az egyik kemelt budapesti Kovid-központ
MTI/kormany.hu/Árvai Károly

A megfelelő képzettségű egészségügyi személyzet átirányítása rendszerszintű kijelölési rendben zajlik, amelynek az a lényege, hogy ezek a kórházak továbbra is el tudják látni alapfeladataikat. Az átirányítás menete a járvány dinamikájához igazodik. Tehát azokból a kórházakból csoportosítanak át orvosokat és ápolókat, amelyek jelenleg nem vesznek részt a fertőzés elleni védekezésben – tudatta a szaktárca.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hozzátette: a magyar egészségügy készen áll a növekvő betegszámmal együtt járó feladatok ellátására.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés