18 kutyakölyköt három táskába zsúfolva szállított napokon keresztül - elítélték

A Zalaegerszegi Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a nőnek az ügyében, aki 18 kutyakölyköt három táskába zsúfolva szállított napokon keresztül Magyarországon.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2020 júniusában 10 francia buldog kölyköt vásárolt egy férfitól, majd újabb 8-at egy ismeretlen eladótól. A német nő a – jellemzően 4-8 hetes – ebeket két 90x60x60 cm nagyságú és egy 80x50x50 cm nagyságú gyöngyvászon hordozótáskában tárolta és szállította Magyarország területén, s pár nappal a kutyák megvétele után – az állatokkal együtt – megszállt egy hévízi hotelben.

Másnap a szálloda alkalmazottai észrevették, hogy távollétében a szobájában a kutyák részben szabadon, részben a fekáliával szennyezett utazótáskában tartózkodnak élelem és ivóvíz nélkül. Ezért a szálloda értesítette a hatóságot, melyet követően a kutyakölyköket egy állatorvos is megvizsgálta, s kiderült, mikrochippel és állategészségügyi okmányokkal nem rendelkeznek.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a vádlottat – távollétében hozott ítéletében – bűnösnek mondta ki állatkínzás bűntettében. A büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte a nő büntetlen előéletét, az időmúlást, míg súlyosító körülményként vette figyelembe az ebek számát. Emiatt a vádlottat 300.000 forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek