18 kutyakölyköt három táskába zsúfolva szállított napokon keresztül - elítélték

A Zalaegerszegi Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a nőnek az ügyében, aki 18 kutyakölyköt három táskába zsúfolva szállított napokon keresztül Magyarországon.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2020 júniusában 10 francia buldog kölyköt vásárolt egy férfitól, majd újabb 8-at egy ismeretlen eladótól. A német nő a – jellemzően 4-8 hetes – ebeket két 90x60x60 cm nagyságú és egy 80x50x50 cm nagyságú gyöngyvászon hordozótáskában tárolta és szállította Magyarország területén, s pár nappal a kutyák megvétele után – az állatokkal együtt – megszállt egy hévízi hotelben.

Mondd el nekünk, milyen Nyugatot szeretnél!
Kitöltöm a kérdőívet

Másnap a szálloda alkalmazottai észrevették, hogy távollétében a szobájában a kutyák részben szabadon, részben a fekáliával szennyezett utazótáskában tartózkodnak élelem és ivóvíz nélkül. Ezért a szálloda értesítette a hatóságot, melyet követően a kutyakölyköket egy állatorvos is megvizsgálta, s kiderült, mikrochippel és állategészségügyi okmányokkal nem rendelkeznek.

A Zalaegerszegi Járásbíróság a vádlottat – távollétében hozott ítéletében – bűnösnek mondta ki állatkínzás bűntettében. A büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte a nő büntetlen előéletét, az időmúlást, míg súlyosító körülményként vette figyelembe az ebek számát. Emiatt a vádlottat 300.000 forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek