Elképesztő drágulás a használt autóknál: vannak olyan 5-7 éves modellek, melyek többe kerülnek, mint újkorukban

Az árak emelkedése tartós tendencia maradhat.

Az árak viszont nemcsak az új, hanem a használt autók körében is fokozottan emelkednek - hívta fel a figyelmet a Használtautó.hu, melynek elemzése szerint egy-egy népszerűbb modell 5 éves példányánál az emelkedés a tavalyi árakhoz mérten 10-28 százalékos is lehet. A növekedés mértéke attól függ, hogy mennyire népszerű modellről van szó. Egy 5 éves Astra esetében 10 százalékos áremelkedés következett be, míg az ugyanilyen idős Suzuki Swifteknél 12 százalékos, de például a Toyota Priusok átlagára 27 százalékkal nőtt.

Felhívták a figyelmet arra, hogy egy 2-3 éves autó akár újkori ára felett is eladható forintban számolva, de vannak olyan 5-7 éves modellek is, amelyek drágábban adhatók tovább, mint újkorukban. Példaként említették meg az 5 éves Audi A4-eseket, melyekért ma kétszer annyit kell fizetni, mint 2019-ben: az átlagár 4,38 millió forintról 8,8 millió forintra nőtt.

Azt is hozzátették, hogy mivel a gyártási nehézségek még évekig tartanak, így az árak emelkedése tartós tendencia maradhat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság