A balatoni nyaralók ára már valóban beérte a tengerpartokat

Ön vásárolna ingatlant mondjuk a görög tengerparton?

Ahogy azzal lapunk is többször foglalkozott Egy év alatt 20 százalékkal ugrott az új ingatlanok ára Szombathelyen January 28. 21:09 , az utóbbi időszakban elképesztő módon emelkedtek Magyarországon az ingatlanárak.

A hírek főleg a városi lakóingatlanokról szóltak és szólnak, pedig a piac más szegmensében drámai drágulások történtek.

A Pénzcentrum most arról ír, hogy Tihanyban már 1,8 millió forint körül van az átlagos négyzetméterár, de Balatonföldváron közel 1,4 millió, Zamárdiban, Alsóörsön, Balatonakarattyán és Balatonfüreden is meghaladja az egymillió forintot .

A lap ugyanakkor megnézte közelebbi tengerpertok felhozatalát, és azt találta, hogy ennyi pénzből már ott is lehet vásárolni nyaralókat.

Például Görögországban a Halkidiki-félszigeten egy takaros tengerparti ház négyzetméterára egymillió forint alatt van, egy apartmannak, igaz, kissé távolabb a tengerparttól 557 ezer forint négyzetmétere.

A horvát tengerparton szintén lehet találni nyaralókat balatoni árakon, sőt azon alatt is.

A horvát tengerpart Omis közelében
Józing Antal

A lapnak nyilatkozó szakértők ugyanakkor arra hívják fel a figyelmet, hogy a tengerpartokon hatalmas a kínálat, így könnyebben lehet találni kedvező árfekvésű ingatlanokat is, ugyanakkor a balatoni nyaralók mellett az szól, hogy a közelben vannak, így jóval egyszerűbb a fenntartásuk és az esetleges hasznosításuk, amihez még hozzájönnek a tetemes utazási költségek.

Ettől függetlenül a magyarok előszeretettel vásárolnak nyaralókat a horvát tengerparton és nézelődnek az olasz és a spanyol ingatlanpiacon is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság