330 ezer négyzetméter, 1400 dolgozó, 200 ezer futómű

25 éves lett BPW-Hungária. Néptánc előadással, beszédekkel ünnepeltek.

Az alapítók közül sokan már nyugdíjasok de aki tudott, ott volt pénteken délelőtt az ünnepségen. A gyár udvarán felállított hatalmas sátorban a cég- és városvezetők adták egymásnak a mikrofont, a kultúrát az Ispiláng néptáncegyüttes és Boglya együttes szolgáltatta. Brumbauer József, a BPW Hungária Kft. ügyvezetője megköszönte a tulajdonos, a kormányok és a hatóság bizalmát valamint minden aktív és nyugdíjas dolgozó szorgalmát és kitartását.

BPW-Hungária
Munkás a tengelyek hegesztési varratait köszörülő gépnél.
Vágvölgyi Bálint

A hasznon- és agrárjárművek gyártanak futómű-alkatrészeket és futómű rendszereket gyártó, 118 eves német anyavállalat jelenleg 14 gyárat működtet világszerte, ezek közül a szombathelyi telep a második legnagyobb.

A vállalat története Szombathelyen 1991-ben kezdődött. Az akkori Rába Magyar Vagon- és Gépgyár valamint a német Bergische Aschenfabrik alapította 40 illetve 60 százalékos tulajdonos hányaddal. 2004-ben a BPW teljesen kivásárolta a Rába tulajdoni hányadát, ezután változtatták a vállalat nevét BPW-Hungária Kft-re. Alapításakor még száznegyvenen dolgoztak a gyárban, a létszám azóta több mint tízszeresére, 1400 fölé emelkedett. A gyár teljes alapterülete már 330 ezer négyzetméter, évente 200-250 ezer futóművet gyártanak.

25 éves jubileumát ünnepelte a BPW-Hungária
25 éves jubileumát ünnepelte a BPW-Hungária
Vágvölgyi Bálint

Az ünnepségen Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Hende Csaba, országgyűlési képviselő megköszönte a vállalatnak, hogy a 2008-as válságra nem leépítéssel reagáltak. Csökkentették a munkaidőt, így megőrizték a munkahelyeket. És köszönetet mondtak azért, hogy a BPW közreműködésével beindult a gépészmérnök képzés Szombathelyen. Puskás Szombathely Megyei Jogú Város díszoklevelét is átadta az ügyvezetőnek, Brumbauer Józsefnek. Hende pedig megtette az ELTE és a SEK csatlakozásával kapcsolatos bejelentését, amiről gyorshírben már beszámoltunk. Erről a részleteket itt Még az idén csatlakozhat az ELTE-hez a szombathelyi egyetemi központ 2016. May 27. 12:39 elolvashatják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság