Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Még az idén csatlakozhat az ELTE-hez a szombathelyi egyetemi központ

Ezt Hende Csaba jelentette be ma Szombathelyen egy eseményen.

Még az idén csatlakozhat az ELTE-hez a szombathelyi felsőoktatás - jelentette be Hende Csaba országgyűlési képviselő Szombathelyen, a BPW Hungária Kft 25 éves jubileumi ünnepségén.

Elhibázott volt az előző csatlakozás

Mint mondta, a 2007-ben végrehajtott NyME-SEK integráció nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Ezért született meg az elhatározás, hogy a rossz alapokra helyezett együttműködést megszüntetik. Hende kijelentette, még ebben az évben meg fog születni a csatlakozás a legpatinásabb, leghíresebb, legerősebb magyarországi intézménnyel, az ELTE-vel. Ez új perspektívákat jelent a szombathelyi felsőoktatásnak - tette hozzá.

A hír egyébként nem új, egy hete írtuk Az ELTE-hez csatlakozhat a szombathelyi egyetem 2016. May 18. 15:05 , hogy az ELTE hivatalos oldalán megjelent egy erről szóló hír.

Arról, hogy a SEK szakítani fog a Nyugat-Magyarországi Egyetemmel tavaly szeptemberre Bréking! Lehet önálló egyeteme Szombathelynek, de csak később 2015. September 01. 16:42 született döntés miután bebizonyosodott, hogy ebben a formában nem működőképes az óriási intézmény. A szombathelyi karok szinte elnéptelenednek, tavaly ősszel mindössze 1800 hallgató kezdte meg az évet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra