Hatalmas lángok egy osztrák építkezésen a magyar határ közelében

Egy kibővítés alatt álló gondozóotthon tetőszerkezetében keletkezett tűz. A helyszínre 120 tűzoltó érkezett.

Hétfő este tűz keletkezett egy építkezésen Darufalván (Draßburg) - írja az Enyugat.hu.

A helyszínre 120 tűzoltó érkezett Darufalváról, Sopronkertesről (Baumgarten), Nagymartonból (Mattersburg), Zemenyéről (Zemendorf) és Somfalváról (Schattendorf), a füst pedig olyan nagy volt, hogy csak légzőkészülék használata mellett kezdhették meg az oltást. A lángok az épp átalakítás alatt álló gondozóotthonban csaptak fel, a helyszínen pedig több gázpalackot is tároltak.

A tűz a tetőszerkezetben keletkezett, oka egyelőre ismeretlen. A többszintes épületnél ráadásul nehezítette az oltást, hogy az fel is volt állványozva a bővítési munkák miatt. "Sok vízzel kellett megküzdenünk, illetve a tetőszerkezet maradványait is el kellett bontanunk. A tüzet nagyjából éjfélre sikerült megfékezni” – mondta Bernd Lomosits, a darufalvi önkéntes tűzoltóság munkatársa az ORF Burgenland tudósítójának.

A cikk laptársunknál, az Enyugaton jelent meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló