Fekete szalagok a soproni rendezvényház korlátján

A viharos szél és hideg ellenére is vagy százan tartották fontosnak, hogy jelenlétükkel üzenjék: nem értenek egyet az önkormányzati épületek eladásával.

A szervezők kifejezett kérése volt, hogy ne legyenek pártzászlók és politikai logók a tiltakozáson, de nehéz kihagyni a közgyűlési döntés elleni tiltakozásból éppen a politikát.

Transzparansek tényleg nem voltak, de voltak képviselői felszólások, ellenzéki és civil vélemények is péntek délután a GYIK Rendezvényház mögött.

A viharos szél ellenére is kitartott vagy száz soproni, akik azért jöttek, hogy kifejezzék egyet nem értésüket a GYIK és a Russ-villa eladása kapcsán.

Jakál Adrienn (PM) képviselő, a rendezvény ötletgazdája felháborítónak nevezte, hogy társadalmi egyeztetés nélkül döntött a közgyűlés tizenhárom kormánypárti és független tagja. A rendkívüli ülésen az ellenzék nem kapott a kérdésekre megnyugtató választ. Ezért is fontos, hogy most kifejezzék véleményüket.

Talán százan voltak, akik jelenlétükkel demonstráltak.
Enyugat.hu

Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde (Momentum) a polgármestert idézte, aki azzal indokolta az épületek eladását, hogy üzemeltetésük nem gazdaságos. "Igen, a kultúra ráfizetéses, de az a sport is. Mégis mindkettőre szükség van" - mondta a képviselő, mire valaki bekiabált a tömegből: a politika is ráfizetés! A képviselő mindenesetre azzal búcsúzott: várom, hogy azt mondják: elrontottuk...!"

Felszólalt még a népjóléti bizottság jobbikos tagja, Rátkovics Roland Zsolt is, aki a nemzeti konzultációt hozta fel példának: van, amire jut bőven pénz. Major Gyula a Fertő-partot hozta szóba, egy soproni civil pedig kifejtette, ez a történet is csak a pénzről szól, a hatalom pénzéről.

Fekete szalagokat kötöttek a GYIK korlátjára.
Enyugat.hu

Mint ismert, a keddi rendkívüli ülésen a kormánypárti képviselők a független képviselővel kiegészülve megszavazták, hogy a soproni önkormányzat eladásra kínálja a három éve uniós forrásból korszerűsített egykori SOTEX-kultúr-, a GYIK Rendezvényházat és az évtizedeken át zeneiskolaként működő műemlék Russ-villát.

Forrás: Enyugat.hu

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet