Velencében eltűnt a víz a rendkívül erős apállyal

Néhány csatorna kiszáradt, a mederben állnak a gondolák.

Körbejárják a közösségi médiát a Velencében készült fényképek, amelyeken a rendkívül erős apály, valamint az esőhiány miatt kiszáradt csatornamedrekben vesztegelnek a gondolák, a vízi taxik és a szintén vízen közlekedő mentőautók.

A hetek óta tartó száraz téli időjárás aggodalmakat kelt, mivel az Alpokban a szokásos hómennyiségnek kevesebb mint a fele hullott le, írja a Guardian beszámolója alapján a turizmus.com.

A környezetvédelmi szakértők szerint a jelenség fő oka, hogy a Póban, Olaszország leghosszabb folyójában jelenleg 61 százalékkal kevesebb víz van, mint amennyi az évnek ezen időszakában megszokott. A probléma további okaiként említik az esőhiányt, a teliholdat és a tengeráramlatok együttes hatását.

Címlapképünket a MetKép közösségi oldaláról vettük:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek