28 milliárdos beruházás a Vas megyei Lukácsházán

A SCHOTT előre tölthető, steril injekciós fecskendők előállításával bővíti magyarországi portfólióját.

Az üvegtermékek gyártásával foglalkozó SCHOTT Hungary Kft. újabb, 28 milliárd forintos beruházásával százhúsz új munkahely jön létre Lukácsházán - jelentette be csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető a Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint arról számolt be, hogy az állam által 3,3 milliárd forinttal támogatott fejlesztés keretében a német cég előre tölthető, steril injekciós fecskendők előállításával bővíti magyarországi portfólióját.

Schott Hungary

Beszédében hangsúlyozta, hogy a vállalat ilyen termékeket eddig kizárólag Svájcban készített, így a beruházásért hatalmas nemzetközi verseny zajlott, amiből végül Magyarország került ki győztesen.

Szijjártó Péter szerint világossá vált, hogy az egészségiparnak talán soha nem látott jelentősége lesz a következő időszakban, ezért ezekre a beruházásokra kiemelt figyelmet fordítanak. Ennek kapcsán rámutatott: ez a magyar gazdaság dimenzióváltásának szempontjából is lényeges, ugyanis a szektor vállalatai rendkívül sokat költenek innovációra, kutatás-fejlesztésre.

Példaként hozta fel a Nemzeti Oltóanyaggyár létrehozását, azonban aláhúzta, hogy ez önmagában nem elegendő, fontos a magas minőségű fecskendők biztosítása is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság