Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

300 millió állami támogatást kapott Bayer Zsolt egy tévéfilmre

Majdnem annyit, mint annak idején a Saul fia című film.

A Nemzeti Filmintézet szeptember 8-i döntése alapján 299.999.700 forintos támogatást kapott Bayer Zsolt kormánypárti publicista a MEGA FILM Kft-nél készülő, a 19. századi erdélyi íróról-néprajzi gyűjtőről, Orbán Balázsról szóló tévéfilmjére - írja a 24.hu . A filmnek Kálomista Gábor lesz a producere.

Összehasonlításképpen, a Saul fia körülbelül ugyanennyi támogatást, 310 millió forintot kapott a gyártásra annak idején.

Támogatást kapott még Csuja László és Nemes Anna A teremtés koronája című tévéfilmje is, melynek Muhi András a producere. A produkció majdnem 100 millióval kevesebb, 216.317.500 forintból készül majd. Az elmúlt napokban a Nemzeti Filmintézet több pályázati eredményt is itt közzétett, a nyertesek közt szerepel többek között Vidnyánszky Attila és Kovács Ákos is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra