A szombathelyi belvárosban élők nemsokára már két autót parkoltathatnak közterületen jelképes áron

Csütörtökön dönt róla a közgyűlés, és nem kétséges a végeredmény.

Ahogy arról lapunk is beszámolt A család második autója is kedvezményesen parkolhasson - javasolta egy szombathelyi fideszes képviselő 2023. October 26. 16:12 , az októberi közgyűlésen Takátsné Tenki Mária képviselő (Fidesz) azt javasolta, hogy a szombathelyi belvárosban a családok második autójára is lehessen kedvezményes parkolóbérletet kiváltani.

Indokai között az szerepelt, hogy:

 • Ma már háztartásonként több autó is van.
 • A belvárosban élők számára komoly segítség lenne, ha két autóval parkolhatnának a fizetős parkolóhelyeken kedvezményesen.
 • Szavai meghallgatásra találtak. Nemény András polgármester Facebook-oldalára az alábbi bejegyzés került fel.

  A belvárosban élő családok kérésére azzal a javaslattal fogok élni a jövő csütörtöki közgyűlésen, hogy az őket érintő parkolóövezetekben terjesszük ki az éves kedvezményes szürke bérletet második autóra is. Az Éljen Szombathely! belvárosi lakókkal rendszeresen kapcsolatot tartó tagjaival egyeztettem erről, akik ezt fontos és jó kezdeményezésnek tartják.

  Így nem kétséges, hogy átmegy majd a javaslat a csütörtöki közgyűlésen.

  A kedvezmény azt jelenti – és ezt már mi tesszük hozzá -, hogy a parkolás így gyakorlatilag ingyen van, hiszen az éves lakossági bérlet évi 5 ezer, azaz kicsit több mint havi 400 forintba kerül.

  A szombathelyi ötlet bizonyára hoz szavazatokat a helyi döntéshozóknak, azonban szembemegy a trendekkel.

  Bécsben Így sikerült Bécsben megoldani, hogy mindenhol legyen parkoló 2023. March 07. 09:01 úgy oldották meg a parkolási problémát, hogy az egész városra kiterjesztették a fizetős parkolást.

  Budapesten is egyre több kísérlet történik az autós forgalom visszaszorítására. A „klímastratégia és a gyalogosbarát várossá válás jegyében” például Józsefvárosban ez év elején keményített be az önkormányzat.

  A szombathelyi közgyűlés ötödik napirendi pontja a „Javaslat a fizetőparkolók működésének és igénybevételének rendjéről szóló 21/2012. (V.10.) önkormányzati rendelet módosítására” című előterjesztés, de egyelőre még nincs hozzá tartozó dokumentum, így nem lehet tudni, hogy pontosan mi és hogyan fog változni.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet