Vitézy: Karácsony szerint addig kell új választásokat kiírni, ameddig ő azt meg nem nyeri

Vitézy Dávid, főpolgármester-jelölt sem finomkodott facebookos helyzetértékelésében.

Miután Karácsony Gergely először nekiment az újraszámlálásnak, gyakorlatilag csalást emlegetve, majd nem sokkal később bejelentette, hogy bárhogy is alakulnak a dolgok ő új főpolgármester-választást kezdeményez, Vitézy Dávid is megszólalt a Facebookon.

Mint írta, szerinte Karácsony Gergely mai sajtótájékoztatója gyakorlatilag arról szólt, hogy addig kell új választásokat kiírni, ameddig ő azt meg nem nyeri. "Csak az a jó választási eredmény, ahol ő a győztes. Szerintem ez minden, csak nem egy demokrata hozzáállása" - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy ezt a választást Karácsony Gergely rendezte, a Főváros szervezte, minden rendszerszintű eljárási hiba és szabálytalanság a főpolgármester felelőssége.Karácsony Gergelytől jóval több szerénységre számítanék, ha már Budapest köztársaságban egy főpolgármester-választást se sikerült megszerveznie fennakadások nélkül - jegyezte meg a főpolgármester-jelölt.

Azt is megjegyezte, hogy Karácsony Gergellyel szemben ő csökkenteni, nem pedig növelni szeretné a feszültséget és a bizonytalanságot ebben a nehéz helyzetben, amibe Budapest került. "Tudom és érzem a felelősségemet, aggódom Budapestért. Az újraszámolás célja, hogy korrigálni lehessen a választás napján elkövetett esetleges szavazatszámlálási hibákat." Ezt követően azonban már nem Karácsony felelősségéről beszélt a szavazás szervezésével kapcsolatban, hanem az ellentmondó segédletekéről és a választást lebonyolító fővárosi szervekéről, melyek állásfoglalásai szerinte megkéstek, vagy a szavazókörökbe el sem jutottak.

Végül megjegyezte azt is, hogy "egy éles kampány után egy ilyen szoros eredmény feszült politikai helyzetet eredményez, amiben sok múlik a jelöltek hozzáállásán. Minden egyes mondatnak súlya van. A kampányban és a választás óta mindvégig ennek a felelősségnek a tudatában jártam el, ezért törekedtem arra, hogy minden egyes állítást, amit a nyilvánosságban megfogalmaztam, tökéletesen alá tudjak támasztani. Karácsony Gergely ennek az ellenkezőjét teszi, politikai vádaskodássá, üvöltözéssé silányítja az elmúlt évtizedek legkritikusabb választási jogorvoslati folyamatát, bizonyítékok nélkül vádol bűncselekménnyel köztisztviselőket, ez pedig szerintem súlyos felelőtlenség és tiszteletlenség a budapestiekkel szemben. Nem szeretném ebben követni és nem is fogom."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet