38 millió forintot sikkasztott a Vas megyei ügyvezető

És még egy 709 ezer forint értékű, a cég tulajdonában álló tárgyi eszközt is lenyúlt.

A Szombathelyi Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint egy Vas megyei községben működő gazdasági társaság ügyvezetőjeként, a cég házipénztárából három éven keresztül jogtalanul összesen több mint 38 millió forintot vett fel - közölte szerda reggel a Vas Megyei Főügyészség.

A vádlott a kivett összegekkel, továbbá egy 709 ezer forint értékű, a cég tulajdonában álló tárgyi eszközzel nem számolt el, azokat a saját céljaira használta fel, illetve eltulajdonította.

Az elkövető ezen kívül az elektronikus cégeljárásban valótlan tartalmú taggyűlési határozatokat és egy taggyűlési jegyzőkönyvet is benyújtott.

A Szombathelyi Járási Ügyészség szabadságvesztés büntetés és pénzbüntetés kiszabása mellett indítványozta, hogy a bíróság a rovott múltú vádlottat a közügyektől, illetve a gazdasági társaságok vezető tisztségviselői tevékenységének ellátásától is tiltsa el.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló