Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

40 szállodában nem fizetett, összesen 3,5 millió forintos számlát hagyott maga után

A pofátlanság csúcsa.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki közel fél éven át különböző hotelekben szállt meg, majd fizetés nélkül távozott.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A férfi nem volt kezdő.

2019. február 6-án szabadult ugyanilyen ügyben elrendelt letartóztatásából, majd hat nappal később újból fizetési szándék nélkül vett ki egy hotelszobát Hajdúszoboszlón.

Illusztráció
Józing Antal

Módszere az volt, hogy úgy vette igénybe a szállodai szolgáltatásokat, a hotel alkalmazottait megtévesztve, hogy nem állt szándékában fizetni a szállásért, a különböző ellátásokért és szolgáltatásokért és arra anyagi lehetősége sem volt.

2019. február 12. és november 18. közötti időszakban

összesen negyven szállodában 164 éjszakát töltött az ország különböző területein.

A vádlott legtöbbször interneten keresztül foglalt szállást három-öt napra, de a szállodai tartózkodása során - meglehetősen pofátlanul - többször meg is hosszabbította foglalását.

A hotelekből általában az utolsó éjszaka előtti napon fizetés nélkül távozott, és legtöbbször még aznap este megszállt egy másik településen lévő szállodában.

A férfit 2019. november 18-án egy veresegyházi szállodában elfogták, majd őrizetbe vették.

A vádlott a 40 sértettnek összesen közel 3,5 millió forint kárt okozott, ami nem térült meg.

Az ítélet

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben 38 rendbeli kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és 2 rendbeli szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt. Indítványozta továbbá, hogy a járásbíróság a sértettek által bejelentett polgári jogi igényeket érdemben bírálja el és közel egymillió forint erejéig rendeljen el a vádlottal szemben vagyonelkobzást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés