Csak jövőre döntenek Pars ezüstérméről

Ma délután újabb időpont látott napvilágot a pekingi doppinggyanúba keveredett fehérorosz atléták ügyében. A nemzetközi Sportdöntőbíróság bejelentette, hogy csak 2010-ben hoz döntést. Addig az egyébként továbbra is sérült szombathelyi atléta nem tehet mást, mint vár.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság bejelentette, hogy csak 2010-ben, január 25-27. között tárgyalja a doppingvizsgálaton megbukott, pekingi olimpiai érmétől megfosztott két fehérorosz kalapácsvető ügyét. Mint ismert, Vagyim Gyevjatovszkij második-, Ivan Tyihon pedig harmadik helyen végzett az ötkarikás játékokon, de a doppingeset miatt a NOB megfosztotta őket érmüktől, és így az eredetileg negyedik szombathelyi, Pars Krisztián lett az ezüstérmes.

A Dobó SE atlétája, Pars Krisztián a Nyugat.hu-nak azt mondta, nem lepődött meg a döntésen.

– Sok mindent ehhez én már nem tudok hozzáfűzni. Már semmin sem lepődök meg. Eddig egyébként soha semmilyen hivatalos értesítést nem kaptam arról, hogy hol tart az ügy. A sajtóból tudtam meg a CAS mai döntését is. Fogalmam sincs, hogy miért húzzák el ennyire az ügyet. Nem tehetünk mást, ugyanazt csináljuk, amit eddig. Várunk.

Csak jövőre döntenek Pars ezüstérméről
Unger Tamás

Egy biztos, a fehérorosz sportdiplomácia erősebbnek tűnik, mint a magyar és ezt nemcsak Pars Krisztián esete mondatja velünk.
Mint ismert, az athéni olimpia után alighogy elvették Annus Adrián és Fazekas Róbert aranyérmét, az máris az utánuk végző versenyző nyakába került. A NOB akkor nem várta meg, hogy a két szombathelyi atléta a CAS előtt bizonyítsa igazát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Pars Krisztián megnyerte a Németh Pál Emlékversenyt

A Sugár úti Sportcentrumban a világ kalapácsvetésének élvonala tisztelgett a januárban elhunyt Németh Pál mesteredző emléke előtt. Sok néző volt kíváncsi a versenyre, melyet Pars Krisztián szoros csatában nyert meg.

Csalódás! Pars Krisztián negyedik a vb-n

Az előzetesen világbajnoknak elkönyvelt magyar atléta nem tudta megismételni egész éves jó formáját és nem tudott dobogóra állni a berlini atlétikai világbajnokság kalapácsvetésének döntőjén.

"Nehéz lesz így, hogy Pali bá nem lesz ott velem"

Pars Krisztián első olyan világversenyére készül, amikor nem lesz ott vele Németh Pál mesteredző. Azt mondja, világbajnok akar lenni. A Szombathelyi Dobó SE atlétája csütörtökön indul a berlini világbajnokságra, szombaton lesz a selejtező, hétfőn a döntő.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport