Minél világosabb, annál jobb! – Karácsonyi díszítések Szombathelyen

Amióta láttuk valamelyik főzőcsatában, hogy Mága Zoltán a karácsonyra felöltöztetett háza fényözönben a New York-i Times Square-el vetekszik, kimondhatjuk: minél jobban világít, annál menőbb egy ünnepre hangolt ház.

Vagy éppen erkély, mert attól még, hogy az ember tömbházban él, nem kell lemondania a fényfüzérekről. Az egyik leghatásosabb alkotást például a Szent Márton utca erkélyén fotózhattuk.

De végigjártuk a családi házas övezeteket is, hogy megmutassuk Önöknek, hogy festenek a szombathelyi házak karácsonykor. Ami megállapítható: mintha alábbhagyott volna a lendület. Az elmúlt évek díszítési lázához képest kevesebb villódzó fényfüzérrel, mászó Mikulással és színes gömbbel találkozhattunk. Talán a 2009-es év válsága ide is elért.

Akinek már megvolt az ünnepei készlete, az újra elővette, s szinte a tavalyival azonos alkotást hozott létre. Miért ne? Az ünnep végül is a hagyományokról is szól...
Az új trendet az épületek egyes elemeinek hangsúlyozása, kastéllyá alakítása jelentette. Fényfüzérek futnak a balusztrádokon, az ajtókereteken, a kovácsoltvas kerítéseken. Minél világosabb a kert, a ház, annál jobb. Az én kedvencem a gömb alakú fácska hatalmas mennyiségű kicsi égővel. Mintha a Jézuskának építettek volna egy jelzőrendszerrel egybeépített leszállópályát, hogy tuti odataláljon. Reméljük, hozott is elég ajándékot a ház lakóinak.

Karácsonyi fények Szombathelyen
Jelzőrendszer Jézuskának
Mészáros Zsolt

Nézzék hát meg a galériát, és akinek ez jól esik ez a fényorgia, lessen el ötleteket, és továbbra is hajrá! Jól esik egy kis giccs ilyenkor év végén.
Cikkünket a környezetszennyezés új, veszélyes fajtájáról, a fényszennyezésről, majd csak jövőre írjuk meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Hull a pelyhes fehér hó, ott mászik egy télapó

Alíg várom, mikor rukkolnak elő egy létrán settenkedő fenyőfacipelő Jézuskával, akinek szakállhúzásra három színben csillog és hallelújázik. A szombathelyi házakra szerelt fényorgiákban és ablakdíszekben gyönyörködtünk(?)

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód