Öngyilkosság? - Két halottat találtak egy szombathelyi lakásban (Fotókkal)

Egy 50-60 év közötti pár holttestére bukkantak a tűzoltók abban a szombathelyi lakásban, amit 18 órakor nyitottak fel.

A rendőrség 22 órakor kiadott közleménye megerősítette a nyugat.hu információit, miszerint feltehetően nem baleset miatt vesztette életét az a két ember, akiknek a holttestére pénteken 18 órakor találtak rá a tűzoltók. A közleményt lásd a cikk végén.

Két halottat találtak egy szombathelyi lakásban - Gázmérgezés?
A mentőknek már nem volt dolguk
Tánczos Mihály

A nyugat.hu információi szerint gázmérgezés okozhatta a pár halálát. Nem sokkal a holttest felfedezése után megérkezett a gázművektől egy szakember. A lakás földszinti ablakait kitárták, de ott nem lehetett gázszagot érezni, így feltételezhető, hogy szénmonoxid okozhatott mérgezést. Úgy tudjuk, nem ma halt meg a két ember.

Két halottat találtak egy szombathelyi lakásban - Gázmérgezés?
Két halottat találtak egy szombathelyi lakásban - Gázmérgezés?
Tánczos Mihály

Fél hét körül megérkezett az igazságügyi orvosszakértő is a lakáshoz. Bár a mentők újraélesztéshez szükséges eszközökkel mentek be, azokat már nem kellett használniuk. Az egyik házból kijövő lakó elmondta, azt hallotta, hogy a földszinti lakás mellett öngyilkosságot említettek. A rendőrök jelenleg kikérdezik a ház lakóit.

Frissítés

A Szombathelyi Tűzoltóság megerősítette a gázzal kapcsolatos értesülésünket. Göncz Szabolcs szóvivő elmondta: Szombathelyen a Hadnagy utcai egyik négyemeletes lakóházból jelezték a lakók, hogy füstszagot éreznek. Az itt lakókat napok óta nem látták. Kiérkezéskor az ajtót befeszítették és ott két már régebben elhunyt személyt, egy férfit és egy nőt találtak. A szénmonoxid szint magas volt, a fürdőszobai konvektor füstcsöve nem volt bedugva a kéménybe. A tűzoltók a gázt elzárták és a lakást kiszellőztették. Az eset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

21.10

Megérkeztek a halottszállítók a házhoz, de a holttestek még bent vannak. A lakásban sok a rendőr, a házban lakók közül sokan a földszinten ácsorognak. Az utcán már egy egészen furcsa verziót is hallottunk, a hivatalos tájékoztató után majd kiderül, mennyi lesz a valóságalapja a tényként közölt két "anomáliának".

A rendőrség közleménye - 22:00

A rendőrség szombathelyi ügyeletére 18 óra körül a tulajdonos tett bejelentést, hogy nem mer bemenni lakásába, mivel ott feltehetően tűz ütött ki, forróság és füst áramlik ki a lépcsőházba. A rendőrségi szemle eddigi adatai alapján egy 55-60 év körüli férfi és nő albérlőként lakott a Hadnagy utcai négyemeletes ház egyik lakásában, élettársként. Az ügy vizsgálatakor a helyszínen közreműködő szakértők szerint úgy 2-3 napja szénmonoxid mérgezésben halhattak meg, melyet feltehetően a lakásban, szétszedett állapotban lévő gázkonvektor okozhatott. A helyszínen talált nyomok és egyéb körülmények alapján feltételezhető, hogy öngyilkossági szándékkal szedték szét a berendezést, amely végül is a halálukat okozhatta.

(A nyugat.hu úgy tudja, búcsúlevelet is találtak a rendőrök és az is vizsgálat tárgyát képezi, egy időben halt-e meg a két ember.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Negyedszerre tudták megölni kisfiukat – nem jogerős az ítélet

Négyféle módszerrel próbálták megölni egy éves kisfiukat saját öngyilkossági kísérletük előtt a szombathelyi P. szülők. Gyomorszorító részletek az ítélethirdetésen.

Hónapokig tervezték a gyerekgyilkosságot

Két-három hónapja tervezte már gyermekük megölését és öngyilkosságukat az a szombathelyi házaspár, akik júliusban előbb megmérgezték, majd megfojtották egy éves kisfiukat. Az ügy védemelési javaslattal került az ügyészséghez.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló