Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Negyedszerre tudták megölni kisfiukat – nem jogerős az ítélet

Négyféle módszerrel próbálták megölni egy éves kisfiukat saját öngyilkossági kísérletük előtt a P. szülők. A gyilkosságot korábban kitervelték, de azt is elhatározták, hogy még megünneplik előtte a kisfiú egy éves születésnapját. Gyomorszorító részletek az ítélethirdetésen.

Láncba verve

P. Szabolcs és P-né P. Mónika lehajtott fejjel, rabláncon érkezett a tárgyalóterembe csütörtökön délután. Nem látszott rajtuk, hogy nagyon megtörtek volna az ítélet hallatán, de Szabolcs kifelé menet a tárgyalóteremből felzokogott és sírva borult édesanyja vállára, amikor a bíró engedélyezett neki néhány perc beszélgetést.
A kifelé tartók vegyes érzelmekkel szemlélték a jelenetet, annak tudatában, mit tett a férfi és felesége az állítólag nagyon szeretett gyermekükkel.

Láncba verve
Láncba verve
Tánczos Mihály

Hitellel törlesztették a hitelt

A P. házaspár kívülről nézve mintapár volt, ezt a gyilkosság után mondták el nekünk a közelükben élők. Soha nem kértek segítséget senkitől és a kisfiúval is sokat foglalkoztak. Pedig a házaspárnak komoly anyagi gondjai voltak. Hitelt vettek fel a lakásra, amit később újabb hitelből törlesztettek, így több mint 10 millió forinttal adósodtak el. A helyzetüket kilátástalannak ítélték és május végén elhatározták, végeznek magukkal, ha elfogy minden pénzük.

Egyetlen dátum befolyásolta tettük elkövetésének idejét, a kisfiú születésnapja. Ezt még mindenképpen meg akarták ünnepelni. Pedig akkor már tudták, a gyerekkel is végeznek, mert nem akarták másra hagyni. P-ék elkezdték felélni a vagyonukat. Számlákat már nem fizettek be – az Internet és a kábeltévé kivételével – és hitelkártyát igényeltek, amelynek hitelkeretét szintén felélték. Június végére fogyott el a pénzük, az öngyilkosság és gyilkosság időpontját ekkor július 28-ra tűzték ki.

A neten nézett utána

P. Szabolcs az Interneten nézett utána a gyógyszerek hatásának. Július 28. előtt mindenkitől elbúcsúztak, mintha egy hosszabb útra mennének, de senkivel nem közölték, mit terveznek. A tragédia reggelén P. Mónika 10 szem gyógyszert tört össze és tejbe keverte, majd megpróbálta a mérget megitatni a kis Márkkal, akit P. Szabolcs fogott. A keserű löttyöt nem akarta meginni a kisfiú, ezért ezután szörpbe keverték a gyilkos keveréket, de ezzel sem jártak sikerrel. Ezután egy pipettával csepegtették a gyerek szájába a feloldott gyógyszereket, de a kis legény még mindig nem halt meg, sőt, keservesen sírt.

Ekkor az apa egy párnával próbálta megfojtani, majd mivel az anya nem tudta jól lefogni a védekező csöppséget, ezért cseréltek. P. Szabolcs lefogta a kicsit, az anyja pedig addig szorította a kisfiú szájára a párnát, amíg az el nem hallgatott. A gyerek halálát fulladás okozta, nem a gyógyszerektől halt meg. A gyilkosság részleteinek felidézését a vádlottak lehajtott fejjel hallgatták.

A szülők a gyilkossággal megvárták a kisfiú születésnapját
A szülők a gyilkossággal megvárták a kisfiú születésnapját
Tánczos Mihály

Nem tudtak meghalni

A P. házaspár 60-60 szem gyógyszert vett be, többek között Nurophent és Algoflexet. Búcsúlevelet is hagytak hátra, majd a gyógyszerek miatt elvesztették az eszméletüket. Az apa másnap ébredt fel és amikor bódultan felfogta, mi történt előző nap kivetette magát a második emeleti ablakon. Comb-, orsó- és arccsonttörést szenvedett. Az anya is magához tért, ő pedig bódultan bolyongott a lakásban, így szerzett hámsérüléseket. A bíró kitért arra, hogy akik ilyen cselekményláncolatot végre tudnak hajtani – eljutnak a tejtől a kispárnáig -, azok testi-lelki erejük teljében lehettek és nem bódult állapotban. Klasszikus, láncolatos elkövetési módról hallhattunk, ahol a tettesek egymást segítve követték el a bűncselekményt, a „kiterjesztett öngyilkosságot”.

Ítéletet hirdettek a Bolyai utcai gyerekgyilkos szülők perében
Ítéletet hirdettek a Bolyai utcai gyerekgyilkos szülők perében
Tánczos Mihály

Ítélet

P. Szabolcs elsőrendű és P-né P. Mónika másodrendű vádlottat társtettesként, előre kitervelten, 14. életévét be nem töltött személy elleni emberölés miatt ítélte el a bíróság. P. Szabolcs 14,5 év, míg P. Mónika 15 év börtönbüntetést kapott és 10 évre a közügyektől is eltiltották őket. A házaspárnak 15 napon belül több mint 1,6 millió forintnyi perköltséget is meg kellene téríteni. Súlyosbító körülmény volt, hogy társtettesként, egymást erősítve követték el a gyilkosságot a szülők, saját gyermekük sérelmére és hogy több alkalommal is elkezdték a gyilkosságot, nem hagyták abba az első sikertelen kísérlet után.

Enyhítő körülménynek számított a bűnösségre is kiterjedő beismerés, a látható megbánás és az apa esetében az, hogy a börtönben is öngyilkosságot kísérelt meg. Az asszony enyhítésért fellebbezett, a férfi három nap gondolkodási időt kért, így az ítélet nem jogerős. A tanúvallomások során a nagyszülők elmondták, ők felnevelték volna a kisfiút, ha... De már nincs ha.

Megtörten
Megtörten
Tánczos Mihály

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Hónapokig tervezték a gyerekgyilkosságot

Két-három hónapja tervezte már gyermekük megölését és öngyilkosságukat az a szombathelyi házaspár, akik júliusban előbb megmérgezték, majd megfojtották egy éves kisfiukat. Az ügy védemelési javaslattal került az ügyészséghez.

Bolyai utcai gyilkosság: letartóztatták a szülőket

A vasi rendőrkapitányság sajtóközleménye szerint a szülők kilátástalan anyagi helyzetük miatt döntöttek úgy, hogy halálra gyógyszerezik gyermeküket, majd magukkal is végeznek...

Tragédia Szombathelyen – Búcsúlevelet is találtak

Tompa puffanást hallottak a szombathelyi Bolyai utcában lakók a játszótér felől, majd egy gyerek sikított. Szokványos játék hangjai is lehetett volna, ám ezúttal egy szörnyű tragédiát kísértek...

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló