Garázdaságért és könnyű testi sértésért ítélték el a szombathelyi képviselőt

Szakály Gábor, a FIDESZ politikusa a bíróság szerint képviselőhöz méltatlanul viselkedett, ezt súlyosbító körülményként vették figyelembe. Szakály még az Európai parlamenti választások kampányában keveredett verekedésbe Czeglédy Péterrel.

Ma délelőtt ítéletet hirdetett a Szombathelyi Városi Bíróság egy évek óta húzódó, nagy politikai vihart kavaró ügyben. Czeglédy Péter és Szakály Gábor garázdaság és könnyű testi sértés vádjával állt a bíróság előtt.

A két vádlott még 2008 márciusában került összetűzésbe Szombathelyen, a Thököly utcában a népszavazás idején. Szakály azt állította, hogy miközben FIDESZ plakátokat ragasztott, Czeglédy Péter (dr. Czeglédy Csaba szocialista alpolgármester öccse) minden előzmény nélkül rátámadt, többször megütötte, hozzátéve, hogy ő nem lépett fel támadólag. Az esetről másnap emlékezetes sajtótájékoztatót is tartott Plakátháború pofonokkal - Brutális verés, sérülés nélkül? (Frissítve!) 2008. March 07. 17:21 . Felkötött kézzel beszélt a Fidesz együttérző vezető politikusaitól kürülvéve

Szakály azon a bizonyos sajtótájékoztatón. Balján Hende Csaba, mögötte Marton Zsolt.

Czeglédy Péter ezzel szemben azt állította, hogy miután az illegális helyre plakátot ragasztó FIDESZ-es aktivisták közölték vele, hogy úgysem tehet semmit, felrúgott egy ragasztós vödröt, amikor Szakály Gábor rátámadt.

Az orvosszakértő egyébként mindkét fél sérülését "pitiánernek" nevezte. Szakály esetében például megállapította, hogy az arcán lévő sérülés kisebb ütéstől, vagy nyomástól keletkezett. Lábán és a felsőtestén nem volt sérülés, de a végtagjaira vonatkozó bejegyzéshez is az került, hogy negatív.

A bíróság két év után hozta meg elsőfokú ítéletét. Szakály Gábort könnyű testi sértés és garázdaság bűntettében bűnösnek találta és 160 ezer forint pénzbírság megfizetésére, vagy 400 nap elzárásra ítélte a bíróság. Az indoklásból megtudhattuk azt is, hogy Szakály nem tett beismerő vallomást, és az a viselkedés, mellyel alapvető emberi normákat sértett, méltatlan képviselői munkájához, így ezt a két tényt súlyosbító körülményként vette figyelembe a bíróság.

Czeglédy Pétert garázdaság és könnyű testi sértés miatt marasztalták el. Bűnetése 90 ezer forint pénzbüntetés vagy 300 nap elzárás. A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy részletes beismerő vallomást tett.

Szakály Gábor jogi képviselője nem fogadta el az ítéletet, felmentésért fellebbez.
Czeglédy három nap gondolkodási időt kért, hogy döntsön az esetleges fellebbezéséről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Plakátháború pofonokkal - Brutális verés, sérülés nélkül? (Frissítve!)

Elszabadultak az indulatok csütörtökön éjfél előtt Szombathely belvárosában. Fideszes aktivisták, köztük képviselő ragasztottak plakátot éppen a Külsikátorban, amikor egy autó fékezett nem messze tőlük és az alpolgármester öccse pattant ki belőle.

Garázdaság miatt emeltek vádat Szakály Gábor képviselő ellen

Még tavasszal, plakátragasztás közben összetűzésbe keveredtek a Fidesz és az MSZP fiataljai Szombathelyen. Az országos sajtón végigszáguldott a hír: a város egyik közismert politikusának öccse megverte Szakályt. A nyomozás lezárult, Szakály ellen is garázdaság és könnyű testi sértés a vád.

MSZP: Szakály Gábor kérjen bocsánatot a várostól

A szocialisták lemondásra szólították fel Szakály Gábor fideszes képviselőt az ellene garázdaság miatt indított büntetőeljárás miatt. Czeglédy Péternek pedig pártfegyelmit is akaszthanak a nyakába, ha bűnösnek találják.

Szakály Gábor és a Krav-maga

Olvasom az indexen, hogy Szakály Gábor vádlott lett a tavaszi verekedés ügyében...

Pofozkodott-e a szombathelyi városatya?

Itt állunk, válaszra várva, s a jelek szerint nem mostanában derül ki, ki támadott meg és vert meg kit még 2008 tavaszán. A két jelölt, Szakály Gábor szombathelyi fideszes városatya, és Czeglédy Péter, a szombathelyi szocialista alpolgármester öccsének pere csak nem tud elkezdődni…

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet