Szombathelyi futósikerek Ausztriában és a Balatonnál

A hétvégén Tihanyban, az Ultrabalaton 2010. elnevezésű versenyen és Ausztriában, az oberwarti nemzetközi utcai futóversenyen is rajthoz álltak Kívés István tanítványai.

A hétvégén Tihanyban rendezték meg az Ultrabalaton 2010. elnevezésű, 212 km-es távú, a Balatont körbekerülő futóversenyt. A Nike Futóklub Szombathely amatőrökből álló csapata az abszolút rangsorban 96 induló közül negyedik lett, a 10 fős váltók kategóriáját pedig megnyerte. Az időeredményük 16 óra 5 perc 42 mp.

Egy a nagy kihívások közül: Futva megkerülni a Balatont. Átlagos képességű ember számára ez túl nagy megpróbáltatás, ezért találták ki a váltót. A verseny Tihanyból, a Belső tó közeléből indult és ide is ért vissza. Látványában is szemet gyönyörködtető volt a hullámzó tömeg a rajtnál, ami aztán a kilométerek során egyre jobban elnyúlt.

A csapattagok precíz beosztás szerint teljesítették a távjaikat. Egy-egy futó általában egyszerre 5, vagy 10 kilométert vállalt és úgy váltott. Így a táv során mindenkire többször is rákerült a sor.

A szombathelyi csapat a NON-STOP 10 fős csapatok mezőnyében futott – a szombat délelőtti rajt után vasárnap hajnali 4 óra után értek célba – és vívta ki a győzelmet. Érdekesség, hogy az utolsó 10 kilométeren még az élmezőny több tagjának is volt esélye a győzelemre.

– Szinte szárnyakat kaptunk a győzelemért folytatott küzdelem hajrájában! – „örömködtek” a célban, egymás nyakába borulva a szombathelyi csapattagok: Kártyás Kati, Altay Attila, Sipos Szabolcs, Sipos Gábor, Döbör Imre, Benke László, Jánosa Gábor, Verbovszki István, Wachtel Zoltán és Poór Zoltánné Bea.

A futamot követően érthetően boldog és elégedett volt Kívés István edző is.

– Komoly, egész télen át tartó edzésprogram és precíz szervezés előzte meg a versenyt. Jövőre is indulunk, az biztos, hogy magasra tettük a mércét – mondta Kívés.

„Idessék” néven egyébként az ötfős váltók között is volt érdekeltségük a vasiaknak: a Szita Gabriella nevével fémjelzett formáció 18:51:19-el kategóriájában a 72 induló közül a 35.helyet szerezte meg.

Eredmény:

Non – Stop 10 fős csapatok

1. NIKE Futóklub Szombathely 16:05:42
2. Szigetközi Struccok 16:10:42
3. MAC Népstadion futókör 16:51:13


Nemzetközi utcai futóverseny Oberwart

Évek óta hagyomány, hogy a szombathelyi amatőr és igazolt atléták népes csapattal vesznek részt az oberwarti nemzetközi utcai futóversenyen, amely a sport mellett a testvérvárosi kapcsolatokról is szól. Szerencsére a hagyományhoz hozzátartozik a jó szombathelyi szereplés is. Ezúttal is rengeteg kupával gazdagodott a vasi delegáció. A csapat vezetője Tuli Lajos volt, a résztvevők pedig a SZoESE, a Király SZE, a Haladás atlétáiból, illetve vas megyei amatőr futókból álltak.

A nemzetközi versenyen egyébként olaszok és kenyaiak is rajthoz álltak.

Csébits Eszter, Purgai Evelin, Purgai Barbara, Altai Levente, Csébits Nóra és Virág Marcell

Vas megyei eredmények:

Gyermek
1.Gyöngyössy Ádám Király SZE 4:21

14-16 éves korosztály:
1 Altay Levente (SZoESE) 6:48
2. Joó Ádám (Szombathely) 07:11

14-16 éves korosztály:
1.Csébits Eszter (SZoESE) 07:24

12-13 éves korosztály:
1. Csébits Nóra (SZoESE) 07:26
2. Purgai Barbara (SZoESE) 07:33

Junior fiú
1.Virág Marcell (SZoESE) 17:43

Junior leány
1. Purgai Evelyn (SZoESE) 20:52

Felnőtt
4. Horváth György (SZoESE) 35:14
5. Horváth Attila (Haladás) 37:57

F-40
1. Garami Árpád (SZoESE) 36:56
2. Rosta Csaba (Haladás) 38:30
3. Gyöngyössy Róbert (Király SZE) 41:05
4. Kispál Csaba (Bucsu) 45:12
8. László Ervin (Szombathely) 49:39

F-50
4. Tuli Lajos (Király SZE) 51:31

F-35
8. Szabó Péter (Szombathely) 57:33

N-35
1. Kovács Márta (Szombathely) 58:19

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Címlapon