Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

4 milliárdos fejlesztés után most egy 1,2 milliárdos K+F programot jelentett be a szombathelyi TDK

A fejlesztések fő iránya a hi-tech autóipar.

Szűk két héttel ezelőtt – Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében – jelentették be Szijjártó is megjelent a szombathelyi TDK több mint 4 milliárd forintos fejlesztésének a bejelentésén 2020. December 04. 17:56 Szombathelyen a TDK 4,1 milliárd forint értékű beruházását, amihez közel 1,8 milliárd forintos állami segítség érkezett.

A két év alatt megvalósuló fejlesztés részeként a TDK vállalta a jelenlegi munkahelyek megtartását, és lehetősége nyílik arra is, hogy termékpalettájának bővítésével erősítse piaci pozícióit a hibrid és elektromos autók piacán.

A mai nap hasonló hírrel tudunk szolgálni.

„Átfogó kutatás-fejlesztési programot indított a szombathelyi TDK Hungary Components Kft., amely mintegy 1,2 milliárd forintból valósul meg a következő három évben” – közölte lapunkkal a cég.

A projekt elsősorban a teljesítmény induktivitások és a hibrid polimer kondenzátor fejlesztését célozza. A fejlesztési terv megvalósításához a vállalat mintegy 500 millió forintos támogatást pályázott meg és nyert el a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból.

A támogatást a bérek és járulékok, valamint anyagköltség finanszírozására használhatja fel a cég.

Józing Antal

Akiket érdekelnek a technikai részletek

A támogatási program részeként a TDK a teljesítmény induktivitások terén olyan új termékeket fejleszthet így ki, amelyek kielégítik a fejlett autóipari alkalmazások (elektromos fékműködtető- és fékrásegítő rendszerek, xEV lágy-hibrid rendszerek) által támasztott magasabb technikai követelményeket, például azáltal, hogy nagyobb áramterhelhetőséget tesznek lehetővé vagy magasabb mágneses telítődési képességet nyújtanak. Az új-generációs termékek fizikai kialakítása lehetővé teszi a vevők által alkalmazott magasan automatizált folyamatokba való integrálhatóságot is.

A kondenzátor-fejlesztés célja a hibrid polimer kondenzátor feszültségtartományának kibővítése (200-400V), valamint a magasabb integráltságú, úgynevezett kondenzátor-bank modulok fejlesztése. Ezek az elektro-mobilitás, megújuló-energia, ipari elektronikai, 5G-telekommunikációs hálózatok és a háztartási elektronika területén egyaránt magasabb energiahatékonyságot és alacsonyabb „szénlábnyomot” eredményeznek.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra