4 milliárdos fejlesztés után most egy 1,2 milliárdos K+F programot jelentett be a szombathelyi TDK

A fejlesztések fő iránya a hi-tech autóipar.

Szűk két héttel ezelőtt – Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében – jelentették be Szijjártó is megjelent a szombathelyi TDK több mint 4 milliárd forintos fejlesztésének a bejelentésén 2020. December 04. 17:56 Szombathelyen a TDK 4,1 milliárd forint értékű beruházását, amihez közel 1,8 milliárd forintos állami segítség érkezett.

A két év alatt megvalósuló fejlesztés részeként a TDK vállalta a jelenlegi munkahelyek megtartását, és lehetősége nyílik arra is, hogy termékpalettájának bővítésével erősítse piaci pozícióit a hibrid és elektromos autók piacán.

A mai nap hasonló hírrel tudunk szolgálni.

„Átfogó kutatás-fejlesztési programot indított a szombathelyi TDK Hungary Components Kft., amely mintegy 1,2 milliárd forintból valósul meg a következő három évben” – közölte lapunkkal a cég.

A projekt elsősorban a teljesítmény induktivitások és a hibrid polimer kondenzátor fejlesztését célozza. A fejlesztési terv megvalósításához a vállalat mintegy 500 millió forintos támogatást pályázott meg és nyert el a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból.

A támogatást a bérek és járulékok, valamint anyagköltség finanszírozására használhatja fel a cég.

Józing Antal

Akiket érdekelnek a technikai részletek

A támogatási program részeként a TDK a teljesítmény induktivitások terén olyan új termékeket fejleszthet így ki, amelyek kielégítik a fejlett autóipari alkalmazások (elektromos fékműködtető- és fékrásegítő rendszerek, xEV lágy-hibrid rendszerek) által támasztott magasabb technikai követelményeket, például azáltal, hogy nagyobb áramterhelhetőséget tesznek lehetővé vagy magasabb mágneses telítődési képességet nyújtanak. Az új-generációs termékek fizikai kialakítása lehetővé teszi a vevők által alkalmazott magasan automatizált folyamatokba való integrálhatóságot is.

A kondenzátor-fejlesztés célja a hibrid polimer kondenzátor feszültségtartományának kibővítése (200-400V), valamint a magasabb integráltságú, úgynevezett kondenzátor-bank modulok fejlesztése. Ezek az elektro-mobilitás, megújuló-energia, ipari elektronikai, 5G-telekommunikációs hálózatok és a háztartási elektronika területén egyaránt magasabb energiahatékonyságot és alacsonyabb „szénlábnyomot” eredményeznek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság