Pont 50 éve volt térségünk egyik legerősebb földrengése

Az 1972-es földrengést több száz kilométerre az epicentrumtól is érezni lehetett.

1972. április 16-án Neunkirchen mellett, Seebenstein közelében volt annak a földrengésnek az epicentruma, mely Ausztria, illetve közelsége miatt térségünk egyik legerősebb földrengése is volt. A Richter-skála szerinti 5,3-as erősségű földmozgás április 16-án 11 óra 10 perckor következett be és több száz kilométerre is érezni lehetett, Németországtól Csehszlovákián át Magyarországig.

Az epicentrumtól 60 kilométerre fekvő Bécsben is olyan erős volt, hogy több épületben kár is keletkezett. A ZAMG Facebook-bejegyzése szerint a Hohe Wartén található obszervatóriumban a legerősebb földmozgás miatt a szeizmográf tűje pár centiméterre leakadt a szalagról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tudtad-e?