Megszűnik az ingyenes nyelvoktatás az óvodában

Eladják a Szentlélek patikát, bíróság elé viszik az Art Cafe bérleti ügyét, létszámot építenek le a városházán. Szombathelyi közgyűlési előzetesünk.

Az egyik leghúzósabb ügy az óvodában, és az általános iskola első 3 osztályában zajló ingyenes angol és német nyelvoktatás megszüntetése. A közgyűlés még 2007-ben hozta meg erről szóló rendeletét, a szombathelyi gyerekek a 2009/2010-es tanévtől kezdve ingyen vehettek részt a nyelvoktatásban, a nem szombathelyieknek tandíjat kellett fizetniük.

Eladják a Szentlélek patikát

Az előterjesztés szerint ezt most megszünteti a közgyűlés. Indoklásuk, hogy az óvodai nyelvoktatás nem kötelező önkormányzati feladat, az idén még 40 milliót kellene beletenni, jövőre 30 milliót, 2013-ban 42 milliót, 2014-ben pedig 52 milliót. Szóval, ennyi a megtakarítás, ha megszüntetik a programot, amelyet az előző városvezetés azért indított, hogy a szombathelyi gyerekek lépéselőnyben legyenek későbbi tanulmányaiknál.

Persze, más ügyeket is tárgyalnak. Például támogatási igényt nyújtanak be a kormányhoz a város magas adósságállománya miatt, meghallgatnak sok beszámolót, döntenek arról, mire használják fel a színház építéséhez kapott központi támogatásból megmaradt összeget. Ami 6,6 millió forint, a tervek szerint technikai eszközöket vásárolnak belőle a színház számára.

Döntenek az Art Cafe bérleti szerződésével kapcsolatos vitában Bíróság elé kerül az Art Cafe-ügy 2011. June 15. 12:19 is, valószínűleg bíróság elé viszik az ügyet.

Élőben közvetítünk

Meghirdetik eladásra a főtéri, korábban Szentlélek patikaként működött ingatlant. A patika tavaly év elején zárt be Bezárt a 274 éves gyógyszertár Szombathelyen 2010. January 21. 07:33 , aztán újranyitott a volt Centrum áruház földszintjén Ipari stílusúvá vált a műemlék gyógyszertár Szombathelyen 2010. May 21. 09:05 , más névvel és más hangulattal. A régi helyiség bútorzata védett, és nem is szabad onnan elszállítani, ezért csak korlátozottan forgalomképes az ingatlan. Egy értékbecslés eredménye miatt 60 milliót kér érte a város.

Az ülés vége felé döntenek a polgármesteri hivatal létszámleépítéséről, kilenc fő esetén van lehetőség az előrehozott öregségi nyugdíjba vonulásra. A hivatalt egyébként átszervezik, több osztályt összevonnak, és egy újat is alapítanak.

A közgyűlés csütörtök reggel 9-kor kezdődik a városháza nagytermében, természetesen percről-percre beszámolunk róla. És, mivel szeptembertől a városi tévé nem közvetíti a közgyűlést, mi megtesszük, csütörtökön próbaadást láthatnak itt, nálunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Bíróság elé kerül az Art Cafe-ügy

A bérlő szerint nem szűnt meg a szerződése, így öt évre hosszabbítana. Csak akkor nem teszi, ha 28 milliót fizet neki a város. A vitában a bíróság dönt majd.

Ipari stílusúvá vált a műemlék gyógyszertár Szombathelyen

A Centrum áruház földszintjére költözött a nemrégiben bezárt Szentlélek patika. A régi helyiség üresen áll, nem tudni, mi lesz a sorsuk a védett bútoroknak.

Bezárt a 274 éves gyógyszertár Szombathelyen

Úgy tudjuk, a megyeszékhely legrégebbi patikája a magas bérleti díjak miatt szűnt meg: bár a vezetője többször kérvényezte, az önkormányzat nem volt hajlandó csökkenteni a költségeket.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet