603 gyorshajtót kaptak el múlt héten a Vas megyei rendőrök - sokan még nem is tudják, hogy bírságot kaptak

A 603 szabályszegőből csak 87-et állítottak meg.

Vas megye útjain is fokozott figyelmet kapott az elmúlt héten a sebesség-ellenőrzés - közölte szerda délelőtt a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. Mint kiderült, a „ROADPOL Speed” elnevezésű, európai szintű ellenőrzés során a Vas megyei rendőrök is fokozott sebesség-ellenőrzést hajtottak végre a megye útjain 2022. augusztus második hetében. Az ellenőrzés célja a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, a szabálytalanul közlekedő járművezetők forgalomból történő kiszűrése volt.

Az ellenőrzés ideje alatt a rendőrök összesen 603 esetben intézkedtek sebességtúllépés miatt, 87 alkalommal meg is állították a szabályszegőket. Közülük 42 járművezetővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, míg 45 sofőrrel szemben eljárást kezdeményeztek. Megállítás nélküli ellenőrzés során pedig összesen 516 esetben rögzítettek gyorshajtást az egyenruhások, ezekben az esetekben az üzemben tartó közigazgatási bírságra számíthat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló