7,6 milliárd forintból fejlesztik a körmendi Egis-gyárat

A kormány 1,2 milliárddal támogatja a francia cég beruházását.

Összesen mintegy 7,6 milliárd forint értékű beruházással bővíti kapacitásait a következő években az Egis Gyógyszergyár Zrt. a körmendi telephelyén - közölte honlapján a cég.

Az Egis a fejlesztéseket saját tőkéből, valamint az azt kiegészítő 1,2 milliárd forint kormányzati támogatásból valósítja meg – jelentette be Poroszlai Csaba vezérigazgató.

Ezzel együtt összesen több mint 17 milliárd forint értékű beruházás valósul meg az Egis körmendi telephelyén 2019 óta.

Az Egis körmendi üzeme
egis.health

„Az elmúlt három év alatt három új üzemet adtunk át Körmenden és további kapacitásbővítő beruházásokat szándékozunk megvalósítani ezen a telephelyen” – közölte Poroszlai Csaba. Arra is rámutatott: ugrásszerűen nő a termelés a körmendi gyáregységben, közel százmillió doboz gyógyszer, az Egis-késztermékek csaknem 60 százaléka készül Körmenden.

A most bejelentett fejlesztés eredményeképp lehetővé válik a tablettaüzem, valamint a 2021 őszén átadott Szijjártó Péter adta át az Egis két új körmendi üzemét 2021. October 15. 16:38 , 2 milliárd forintból létesült csomagolóüzem fejlesztése mellett a galenikus készítmények – azaz nem szilárd gyógyszerformák: krémek, kenőcsök, gélek, kúpok, oldatok – gyártási infrastruktúrájának megújítása és új minőségbiztosítási laboratóriumok létesítése is - olvasható a közleményben.

A francia kapcsolat

A beruházásról beszélt Szijjártó Péter is. A külgazdasági és külügyminiszter az MTI szerint többek között azt hangsúlyozta, hogy az utóbbi húsz évben 220 milliárd forint értékben Magyarországon beruházó Servier - csoport világszerte tizenhat gyártóbázissal rendelkezik, így hatalmas elismerés, hogy mégis hazánkba hozta az új beruházását.

Kitért arra is, hogy a francia vállalatok alkotják az ötödik legnagyobb beruházói közösséget Magyarországon, és Franciaország mára hazánk tizedik legfontosabb kereskedelmi partnere. Hozzátette, hogy tavaly 8,7 milliárd euróval megdőlt a kétoldalú kereskedelem rekordja, és az idei év első három hónapjában újabb 16 százalékos növekedést regisztráltak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság