7 magyar katona sérült meg súlyosan a koszovói zavargásokban

Magyarországra szállítják őket.

Ahogy arról lapunk is beszámolt , hétfőn zavargások törtek ki a koszovói Zvecsanban. A HVG információ szerint az incidensben magyar és olasz KFOR-katonák is megsérültek.

A magyar békefenntartók megpróbálták szétoszlatni a tiltakozó szerbeket, akik az albán vezetők kinevezését tartották elfogadhatatlannak. A KFOR-osok könnygázt vetettek be, míg a szerbek kövekkel és üvegekkel támadtak.

Az eseménnyel kapcsolatban hétfőn este a Honvédelmi Minisztérium (HM) azt közölte az MTI-vel, hogy

helytállnak a magyar katonák a NATO koszovói békefenntartó missziójában.

A közlemény elismeri, hogy a magyar katonák is részt vettek a koszovói tömegoszlatásban.

Ezek szerint hétfő délután vetették be tömegoszlatási feladatokra a koszovói Zvecan település polgármesteri hivatalánál a Magyar Honvédség NATO békefenntartó erejében részt vevő kijelölt katonáit. Az ott összegyűlt tömeg a korábbi választás eredménye miatt vonult utcára - írták.

Az összecsapásban több nemzet katonái is megsérültek.

A jelenlegi információk szerint több mint 20 magyar katona sérült meg, közülük 7 fő súlyosan, állapotuk stabil

- tette hozzá a tárca.

A sérült magyar katonákat a Magyar Honvédség további kezelésre légi úton, Magyarországra szállítja. A mentőegység az esti órákban Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese, a KFOR volt parancsnoka vezetésével indul Koszovóba - tudatta a HM.

A szerb hadsereg felsorakozott a koszovói-szerb határon, és Belgrád szerint a nemzetközi közösség képviselői, köztük a KFOR-katonák is az albán "rendbontókat" védik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek