7 milliós támogatást kapott a honvédelmi miniszter alapítványa a Magyar Falu Programon

A lótartással és versenyeztetéssel foglalkozó alapítvány a Bélapapusztán működő tabajdi lovardához tartozik.

A Népszava információi szerint közel 7 millió forint támogatást nyert a Magyar Falu Programon a Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter által alapított Némethy Bertalan Alapítvány. A miniszter kuratóriumi elnök is az alapítványban, így elméletben a támogatások elköltéséről is dönthet. A lótartással és versenyeztetéssel foglalkozó alapítvány a Bélapapusztán működő tabajdi lovardához tartozik. A lap kereste ez ügyben a honvédelmi minisztert, de Szalay-Bobrovniczky Kristóf nem válaszolt a kérdéseikre.

Frissítés

A cikk megjelenését követően a Honvédelmi Minisztérium kiadott egy közleményt, miszerint "A sajtóban megjelent állításokkal ellentétben Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Némethy Bertalan Alapítványnak alapítója soha nem volt, elnöki pozíciójáról lemondott, kuratóriumi tagsága 2022. június 7-i hatállyal megszűnt. Így az Alapítvány vezetésében semmilyen módon nem vett és nem vesz részt.

A nemzetközi és magyar lovassport-élet egyik legnagyobb alakjaként ismert Némethy Bertalan - aki Szalay-Bobrovniczky Kristóf nagybátyja volt - szellemi és szakmai örökségének emléket állító alapítvány a magyar lovaskultúra és lovashagyományok támogatására és népszerűsítésére, illetve az örkényi Lovaglótanárképző Intézet szellemiségének ápolására létrejött nonprofit szervezet. A több mint 15 éve működő alapítvány helyet és lehetőséget biztosít a lovas szabadidős és versenysport-tevékenységekre, tovább örökítve a magyar kultúrától elválaszthatatlan lovas életmód tradícióit."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek