Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ki emlékszik még arra, miért festették ezeket a járdákat színesre Szombathelyen?

Kíváncsiak voltunk, így újra felkerestük a nagy port felvert helyszíneket.

Még 2019-ben, az önkormányzati választások előtt, több cikkben foglalkoztunk azzal, hogy kiszínesedett pár szombathelyi járda . A négyszínfestéssel a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) passzivistái országszerte az elhanyagolt járdákra szerették volna felhívni a figyelmet.

Most, több mint egy év távlatából kíváncsiak voltunk, hogy történt e bármilyen érdembeli változás a töredezett burkolatokkal. Már csak azért is, mert Szombathelyen az ellenzék győzött, és egyedül az országban itt volt az ellenzéki összefogás része az MKKP.

Mejünk sorba. Az egyik ilyen helyszín az MMIK előtt a Sörház utca melletti járda, ami akkor feljelentéssel is végződött Feljelentéssel végződött a Kétfarkú Kutya Párt járdafestése Szombathelyen 2017. April 14. 20:03 .

Járdát festett a Kétfarkú Kutya Párt az Ady téren
A 2019-ben feljelentéssel végződő akció
Mészáros Zsolt
MKKP négyszínfestés
Itt pedig már a mostani helyzet. A változás nem bökte ki a szemünket
Mészáros D. Zsolt

Itt igazából sok változás nem történt.

a Második helyszín, A felszabadulási emlékmű lábánál, egy PÓTNemzethy piknik keretében került felfestésre PÓTNemzethy piknik és méhecskementő virágültetés a szombathelyi Emlékmű mellett 2019. April 07. 14:32 .A színes töredezett aszfalt mérete valóban csökkent, de ez is inkább csak a természet térhódításának köszönhető.

MKKP piknik az Emlékműnél
A hangulatos piknik, még 2019-ben
Mészáros Zsolt
Kétfarkú aszfaltfestés
A természet és az időjárás viszontagságai tizedelik csak a színes köveket
Mészáros D. Zsolt
A harmadik járdaszakasz a Hunyadi utca, egészen pontosan az egykori SÜV -jelenleg munkásszállóként üzemelő - épületével szemben található, ami akkor így nézett ki, illettve itt ítunk róla bővebben. Tarka lett a szombathelyi Hunyadi utca 2018. September 19. 11:25
Az egykori SZÜV épületéből munkásszálló lett
Józing Antal
MKKP négyszínfestés
Hoppá, itt célba ért az üzenet. Egy kis szakaszon legalábbis szép új aszfaltot kapott a járdasziget.
Mészáros D. Zsolt

Ez az egyetlen pont Szombathelyen, ahol sikerült kijavítani az említett járdaszakaszt, és egy új aszfalt került a régi helyére. Igaz, túlzásba azért nem estek, hiszen láthatóan csak ez a kis rész került felújításra.

Kétfarkú aszfaltfestés
Szép-szép - Hollán Ernő utca - , de jobban örülnénk most már egy kis változásnak.
Mészáros D. Zsolt

Ennyi történt jó egy év alatt.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra