Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Már nevük, frakciójuk és elnökük is van - elstartolt a szombathelyi baloldali frakció

Nem sokat tétlenkedtek a frissen megválasztott szombathelyi baloldali képviselők, az első frakcióülésen elnököt is választottak, és levelet írtak a fideszes polgármesternek. Az új nevük: "Éljen Szombathely - MSZP - DK - Együtt" lett.

Czeglédy Csaba Facebook-oldalán értesülhettünk a hírről, miszerint a vasárnapi önkormányzati választásokon Hatalmas csata volt Szombathelyen 2014. October 13. 11:55 megválasztott szombathelyi baloldali képviselők nem sokáig tétlenkedtek, a mai napon megtartották első frakcióülésüket. Ahol a korábbi frakcióvezetőt, Czeglédy Csabát is újraválasztották, tehát az elkövetkezendő öt évben ő lesz a 9 tagú "Éljen Szombathely - MSZP - DK - Együtt" frakció vezetője. Ahogy Czeglédy bejegyzésében is írta:

Köszönöm a bizalmat! Sokat fogok dolgozni a városunkért. Első lépésben össze is hívtuk a közgyűlést.

Az első frakcióülés
Nyugat.hu

A baloldali frakció tagjai egy levelet is megfogalmaztak Puskás Tivadar polgármesternek, amelyben törvény adta jogukkal élve, a közgyűlés összehívást kezdeményezik, "október 27-ére vagy legkésőbb 15 napon belül." Ahol az alábbi napirendi pontokat kívánják megvitatni:

 • Személyi kérdések, bizottsági struktúrák elfogadása
 • SZMSZ módosítás, bizottsági tagok megválasztása
 • Költségvetés módosítás
 • Parkolás-gazdálkodást szabályozó rendelet módosítása
 • Szociális igazgatásról, gyermekek védelméről, és az egyes szociális ellátási formák szabályozásairól rendelet módosítása
 • Önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok féléves beszámolója
 • A frissen alakult baloldali frakció Puskás Tivadarhoz címzett levele:

  A polgármesternek írt levél
  Nyugat.hu

  A szombathelyi önkormányzati választásokon a baloldali összefogás részéről Horváth Attila, Horváth Soma, Czeglédy Csaba, Kopcsándi József, Kelemen Krisztián, Nemény András és Tóth Kálmán szerzett egyéni mandátumot. Kompenzációs listáról a töredékszavazatok alapján Ipkovich György és Szuhai Viktor is tagja lesz a közgyűlésnek.

  A szombathelyi testület összetétele a pártokat tekintve kiegyenlített: a Fidesz-KDNP és a baloldal részéről 9-9, a Jobbik színeiben egy, a Pro Savariától ugyancsak egy képviselő foglal majd helyet.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Kapcsolódó cikkeink

  Végleges a szombathelyi választási eredmény: Szakácsnak és Lendvainak sem jött be az újraszámolás

  Már biztos: a Fidesz elvesztette többségét Szombathelyen, és az új testületben tényleg kiélezettek lesznek az erőviszonyok.

  A baloldal szépen kéri a szociálpolitikát Szombathelyen

  Azt mondják, mindent megtesznek, hogy megvalósítsák programjukat. Választás utáni sajtótájékoztatón jártunk.

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra