Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Végleges a szombathelyi választási eredmény: Szakácsnak és Lendvainak sem jött be az újraszámolás

Már biztos: a Fidesz elvesztette többségét Szombathelyen, és az új testületben kiélezettek lesznek az erőviszonyok.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Információink szerint a szombathelyi önkormányzati választások után két vesztes fideszes is a szavazatok újraszámolását kérte: a 6. választási körzetben Dr. Szakács Dávid, és a 9-es körzetben Lendvai Ferenc. Láthatólag egyikőjük sem tudott beletörődni abba, hogy csak hajszálon múlott a győzelmük. A 6. számú választókerületben (Kopcsándi József ellenében) mindössze 25, a 9-esben (Kelemen Krisztiánnal szemben) 38 szavazat különbséggel kaptak ki. Ráadásul a körzeteikben több volt a rontott szavazat, mint amennyivel az "Éljen Szombathely" jelöltjei nyertek.

Lendvai Ferenc
Mészáros Zsolt
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Értesüléseink szerint a kérésnek megfelelően a szavazatokat azóta újraszámolták. Lendvai Ferenc esetében mindent rendben találtak, az újraszámolás után Dr. Szakács Dávid viszont egy szavazattal többet kaphatott. Azonban ez is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy az elkövetkezendő öt évben Szombathelyen képviselő lehessen. Lendvai Ferenc jobban járt, ő listáról bekerülhet a szombathelyi közgyűlésbe.

Szakács Dávid
nyugat.hu

Hiába múlott 560 szavazaton, a baloldal és Ipkovich György polgármester-jelölt elfogadta a vasárnapi önkormányzati választások Puskás Tivadar Szombathely polgármestere, de a Fidesz elveszítette a többségét 2014. October 12. 19:04 szoros eredményeit, és nem kérte a szavazatok újraszámlálását Szombathelyen. Így már száz százalékosan biztos lehetünk a vasárnapi önkormányzati választási eredmények helyességében.

A Fidesz-KDNP és az Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt jelöltjei egyaránt 7-7 választókerületet nyertek meg. ( A Fidesz-KDNP színeiben Koczka Tibor, Illés Károly, Kántás Zoltán, Takátsné Tenki Mária, Sátory Károly, Kecskés László, Ágh Ernő nyerte el a választók bizalmát. A baloldali összefogás részéről Horváth Attila, Horváth Soma, Czeglédy Csaba, Kopcsándi József, Kelemen Krisztián, Nemény András és Tóth Kálmán szerzett egyéni mandátumot.)

Kompenzációs listáról a töredékszavazatok alapján 2-2 képviselőt delegálhat a közgyűlésbe a Fidesz-KDNP és a baloldali összefogás, 1-et 1-et a Jobbik és a Pro Savaria. Így Lendvai Ferenc, Rettegi Attila, Ipkovich György, Szuhai Viktor, Balassa Péter és Molnár Miklós is tagja lesz a közgyűlésnek. A testület összetétele a pártokat tekintve kiegyenlített: a Fidesz-KDNP és a baloldal részéről 9-9, a Jobbik színeiben egy, a Pro Savariától ugyancsak egy képviselő foglal majd helyet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Puskás Tivadar Szombathely polgármestere, de a Fidesz elveszítette a többségét

A Pro Savarián és a Jobbikon múlik majd minden. - Eredményvárók éjszakája Szombathelyen.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés