„Most már értem miért rablóhús” - Mi mennyibe kerül a szombathelyi adventi vásárban?

Jelentkezik a Nyugat.hu árfigyelő rendszere.

Az utóbbi hetekben már többször is foglalkoztunk az idei szombathelyi adventi vásárral. Volt, hogy azzal, hogy megnyitott, milyen újdonságok vannak, aztán azzal is, hogy van olvasónk, Muszáj diszkózenének bömbölnie adventi vasárnap Szombathely Fő terén? - kérdezi olvasónk 2023. December 04. 15:37 aki túl hangosnak és nem odaillőnek tart egy-egy zenei programot.

Vasárnap kora este jutott eszembe, hogy én eddig csak "átszaladtam" az idei adventi vásáron, ideje körülnézni! Szóltam is gyorsan egyik barátnőmnek, jól beöltöztettem a gyereket, és hogy minél gyorsabban odaérjünk belengettem neki a vidámparkot, amiről akkor még nem tudtam, hogy vasárnaponként este 7-kor bezár. Így megúsztam három körrel a vidámparkozást.

Bár eredetileg is ez volt a terv, de nem mindegy, hogy hányszor hallja az ember miközben már a langalló meg a forralt bor lebeg a szemei előtt, hogy: „csak egy utolsó kört”. Nem volt mit tenni: „kisfiam bezár a vidámpark, jövünk legközelebb is”, azt csak magamban tettem hozzá, hogy mindenképpen este 7 előtt nem sokkal. Szombatonként egyébként este 8-ig mehetnek a járgányokon a gyerekek. Egy kör egy ezres, három viszont 2500 volt.

Sapkákat, sálakat, minőségi szőrméket, ajándéktárgyakat, gyertyákat, mézes dolgokat, kolbászokat, sajtokat is vehetünk az árusoknál, ami persze leginkább vonzza a látogatókat az az étel- és italkínálat.

A választékot nézve én úgy vettem észre, tényleg bővült, az árak pedig, ahogy ígérték, nem nagyon változtak tavalyhoz képest. Csak néhány száz forintos eltérések lehetnek a standoknál.

2 dl forralt bor a legtöbb helyen 1000 forint, míg 2 dl tea ára általában 500 forint körül mozog. 2 dl forrócsoki a legtöbb helyen 800, a rumpuncs 1200, a gyerekpuncs 800. Ami a gyümölcsborokat illeti, 2 dl forralt eperbort 1100 forintért, forralt körtét 1500 forintért láttunk. A forralt sört egy ezresért, forralt gin, whiskey decijét 750 forintért mérik, 4 cl pálinka 1400 forint.

„Most már értem miért rablóhús” – szólalt meg mögöttem nevetve egy férfi, amikor a hús- és zöldségnyárs árát nézte, de ennek ellenére kért belőle.

Ami az ételeket illeti, egy adag gesztenye 2000 forint, hamburgereket kb. 2500 forinttól kaphatunk, marhahúsos lepényt 3790, csirkéset 3290 forintért láttunk. A sült kolbász 2800, a langalló 2000-2500, a sima lángos általában 1200, a sajtos 1500, a sajtos tejfölös 1800, a kolbásszal töltött 2500, hot dog 1500 forint.

Az édesszájúaknak is van miből válogatni. Az idei szombathelyi vásár abszolút újdonsága a császármorzsa. Egy adag 1600 forint, gofrit 1800-ért, churrost nutella öntettel (5db) 1690 forintért ehetünk.

A kürtőskalács 2000 forint(kakaós, kókuszos, fahéjas, vaníliás, diós), de van málnás is, ami 2500 forint.

És itt véget is ért a túránk. Könnyen lehet, hogy van, ami kimaradt, de ez csakis a kürtőskalács hibája, aminek egyikünk sem tudott ellenállni, utána pedig egy darabig mozdulni sem tudtunk.

Vasárnap egyébként kényelmesen lehetett nézelődni a standok között, érthető módon pénteken, szombaton van nagy tömeg.

Hogy az árakat valaki sokallja vagy sem, egyénfüggő. Érdekesség, hogy Budapesten, a Vörösmarty téri adventi vásárban a grill hot dog 8000 forintba, míg Bécsben körül belül 3000 forintba kerül. A lángos Bécsben 2660 forint. A bécsi forralt bor 2290, míg a pesti 1350-1650 forint.

Egészen biztos, hogy ad még témát nekünk az idei szombathelyi adventi vásár, még videós anyagokkal is készülünk. Az is lehet, összefutunk kedves olvasó.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek