Ők a Prima Vas megyei jelöltjei - Szombaton lesz a díjkiosztó

A megye kiválóságait ismerik el.

November 25-én, szombaton késő délután adják át az idei Prima-díjakat a szombathelyi Weöres Sándor Színházban. Gazdára talál a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Vas Megyei Szervezete által odaítélt három Prima-díj, a megyei napilap olvasói által megszavazott Prima-közönségdíj és az Ifjúsági Prima Díj.

Az idei Prima Közönségdíj jelöltjei

magyar építészet – Tölgyesi Ernőné okleveles építészmérnök

magyar képző- és iparművészet – Bíró Sándor festőművész

magyar oktatás és köznevelés – Horváth Barnabásné, a Pöttyös Hagyományőrző Csoport vezetője

magyar irodalom – Balló László író, költő, műtörténeti kutató

magyar színház- film- és táncművészet – Prikazovits Ferenc, a Mesebolt Bábszínház igazgatóhelyettese

magyar tudomány – Dr. Kovács Antal szülész, nőgyógyász

magyar népművészet és közművelődés – Horváth Győző, az Ungaresca Táncegyüttes művészeti vezetője, a Dr. Pesovár Ernő Alapfokú Művészeti Iskola vezetője

magyar ismeretterjesztés és média – Varga Zsolt televíziós szakember, a Trió TV Dunántúl ügyvezető-igazgatója

magyar sport – Perl Zoltán profi válogatott kosárlabdázó, a Falco KC Szombathely játékosa, kosárlabda-szakedző

magyar zeneművészet – Pintér Róbert, a szombathelyi Isis Big Band vezetője

Az Ifjúsági Különdíj jelöltjei: Simon Ádám rendezvényszervező, több civil szervezet tagja és vezetőségi tagja. A H+ Média és Kulturális Egyesület elnöke és Hóbor Zalán, a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub versenyzője.

Az ünnepségen bemutatják majd a 2023. év Megyei Vállalkozóját: Baranyai Andrást (Fabrika 2000+ Kft.), Komáromi Angélát (Laguna Lakástextil Kft.), Virágh Józsefet (Akmé Kft.), ifj. Kuntner Istvánt (Campbell Marson Hungary Kft.), Szélessy Zoltánt (Szélessy Zoltán E. V.); a 2023. Év Vállalkozóját, Mercs Pétert (Kámon-Hús Kft.); valamint a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díj nyerteseit: Takács Gyula plébánost, Pohánka Edit animátort és Nagy Ferenc Gábor ügyvezetőt (NFG Sport Klub Alapítvány).

Mi az a Prima Primissima?

2003 óta adják át Magyarországon a Prima Primissima Díjakat azoknak a kiválóságoknak, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő lehet mindannyiunk számára – áll a hivatalos oldalon.

A díjat Demján Sándor üzletember alapította a Vállalkozók Országos Szövetségének támogatásával. Az elismerés célja a „magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében”.

A Prima Primissima Díj aztán 2005-ben kiegészült a területi Prima-díjakkal is, alig hat év alatt pedig az összes megye csatlakozott, így mára az ország egész területén önálló elismerésben részesülhetnek a szellemi élet, a kultúra, a tudomány, a művészet és a sport megyei legjobbjai.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet