Eddig: 1 671 363 / 3 000 000 Ft, 80 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

Veszélyben a gyermekek orvosi ellátása Sárváron

Az önkormányzat eddig csak részben talált megoldást, zajlanak a tárgyalások, a szülők türelmét kérik.

„Hosszú vívódást követően, mivel egy személyben, felelősséggel nem tudom vállalni mindhárom körzet ellátását, szerződésem felmondása mellett döntöttem” – írta egy zárt Facebook-csoportban dr. Gecse-Kálózi Patrícia, az I. számú sárvári gyermekorvosi körzet orvosa. A doktornő 2023. október 31-ig látja el a praxist.

A bejegyzésben az is olvasható, hogy Sárvár másik két gyermekorvosa már korábban felmondta feladatellátási szerződését. Ezek után a sárváriak joggal elkezdtek aggódni, hogy megszűnik a városban a gyermekorvosi ellátás, pedig éppen most készül az új orvosi rendelő.

Dr. Gecse-Kálózi Patrícia felajánlotta az önkormányzatnak, hogy más működési formában ellátná a praxist, azonban úgy látszik erre nem lesz szükség, mert november elsejétől új gyermekorvos látja el a körzetet – ez már az önkormányzat tegnap esti közleményéből derült ki, amely a Sárvár Lendületben Facebook-oldalon jelent meg.

Azonban ezzel még nem nyugodhatnak meg teljesen a sárváriak, hiszen a közleményből az is kiderült, hogy a másik két körzet esetében még keresik a megoldást. A 2. számú gyermekorvosi körzetben – dr. Horváth Magdolna nyugdíjazása miatt – 2024. január 26–tól szűnik meg az ellátási szerződés, akárcsak a 3. számú gyermekorvosi körzetben. Ott dr. Schmalcl Erika felmondott.

A tájékoztatóban azt is írták, már korábban megkezdték a tárgyalásokat azért, hogy magas színvonalon biztosítsák a jövőben is a gyermekek orvosi ellátását. Az önkormányzat szerint ezek a tárgyalások jó irányba tartanak. A szülők és a hozzátartozók türelmét kérik, a részletekről hamarosan tájékoztatják a sárváriakat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet