A Belügyminisztérium szerint az orvosok megtámadták a betegeket

Rendkívüli sajtótájékoztatót ígérnek.

Mint írtuk, a Magyar Orvosi Kamara rendkívüli küldöttközgyűlésen Döntött az orvosi kamara: arra kérik az orvosokat, helyezzék letétbe felmondásukat 2023. February 04. 15:40 döntött arról, hogy felszólítja az alapellátó orvosokat, ne írják alá az ügyeleti feladatellátási szerződést, és/vagy a feladatellátási szerződéseik felmondását helyezzék letétbe az orvoskamara területi szervezetinél.

Elmondták azt is, a MOK felszólítja a szakellátó orvosokat is, hogy az önként vállalt többletmunka-szerződéseik felmondását helyezzék letétbe, szintén a kamara területi szervezetinél. Az orvosok saját maguk dönthetik el, hogy részt vesznek-e az akcióban – hangsúlyozta a MOK elnöksége.

Azt is mondták, kritikus pontra ért az egészségügyi ellátás, ezért volt szükség a rendkívüli küldöttgyűlés összehívására és a tiltakozó akciók meghatározására. Álmos Péter egy küldöttet idézve azt mondta, az egészségügy valójában már összeomlott: a betegek nem kapnak időben ellátást, nem adottak a gyógyítás feltételei. Akinek sikerül ellátáshoz jutnia, az szerencsésnek mondhatja magát.

Az Index szerint a tárca azt állította, hogy folyamatosak voltak az egyeztetések az orvosi kamarával, és – állításuk szerint – az új típusú ügyeleti rendszerben a javaslataikat szinte kivétel nélkül átvezették.

A minisztérium úgy véli, a kamara háziorvosi csoportjának a vezetője korábban elfogadhatónak tartotta az új szerződéseket. A tárca azt is közölte a júliusi és a jövő márciusi szakdolgozói béremelést pedig a legnagyobb léptékűnek tartják a rendszerváltozás óta.

A minisztérium emellett közleményben jelezte, hogy Takács Péter egészségügyi államtitkár vasárnap 14 órakor egy rendkívüli ajtótájékoztató keretében reagál majd a MOK szombati országos küldöttgyűlésének döntéseire. Az eseményt Méltatlan támadás a kormány és a betegek ellen címen hirdették meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet