A Fidesznek az ellenzék pénzére is fáj a foga

Kocsis Máté a pártok „extraprofitjáról” sző omló álmokat, ami duplán is abszurd és közgazdasági nonszensz. A pártok nem gazdasági szervezetek, profitot nem termelhetnek, mert abból élnek, amit kapnak.

Kocsis Máté extraprofitot vél felfedezni a pártok gazdálkodásában, és ezt hárommilliárd forint erejéig el is szedné tőlük, hogy fizetnék be a nemzet gázszámlájára, úgy is, mint rezsivédelmi alap.

Sok kérdést fölvet, és rengeteg folyománya van Kocsis Máté elgondolásának, amely már az említésével elindult a megvalósítás útján (hangsúlyos tj hangkapcsolat a’la Kádár apánk), tehát a pártoktól el lesz szedve a pénz, ha belegebednek vagy fejre állnak visítva akkor is.

Ha jót akarnak maguknak, akkor kussolnak erősen.

Mert, ha felemelnék szavukat az ellen, hogy a Fidesz el akarja lehetetleníteni őket, akkor a képükbe kapnák: nemzetietlenek, sőt, nemzetellenesek, mert azt akarják, hogy Mária néni megfagyjon.

Ebből fakadóan szó nélkül fogják tűrni, hogy Kocsis Máté elszedje a pénzüket, aminek semmi köze nincs a „rezsivédelemhez” , sokkal inkább a kedves vezető bosszújához, mert sok kellemetlenséget okoztak neki a kampányukkal, amiért lakolniuk kell.

Ha a Számvevőszéknek nem megy, hoznak rá határozatot.

Kocsis Máté tehát a pártok „extraprofitjáról” sző omló álmokat, ami duplán is abszurd és közgazdasági nonszensz. A pártok nem gazdasági szervezetek, profitot nem termelhetnek, mert abból élnek, amit kapnak.

Más szemszögből maga az extraprofit fogalma sem létezik más helyén a világnak, csakis a NER-ben, és arra született, jött erre a világra, hogy Orbán folytathassa alamuszi és aljas aknamunkáját a multik ellen, mint ahogyan azt már tapasztalhatjuk tizenkét hosszú éve, plusz immár másfél hónap, nyolc óra és tizenkét perc.

Ma és momentán azonban nem arról elmélkedünk, hogy a spárok és lidlek miért vannak a kedves vezető bögyében – persze azért, mert nem az ő kezében vannak -, hanem jelenlegi ábrándozásunk tárgya a Fidesz és a többi pártok viszonya, figyelembe véve a kedves vezető hajdani kijelentését, miszerint „ellenzék nélkül is működik a parlament”.

És egyébként valóban látjuk, most is így van, mert semmit nem jelent, ha az ellenzéki képviselők fizikai valójukban ott megjelennek, a dolgok ugyanúgy folynak, mintha ott sem lennének.

Valóban eljutottunk a dilemmáig, hogy az ellenzéki létnek jelenlegi formájában van-e értelme a NER-ben, de ezt nem nekünk kell eldöntenünk, hanem a pártoknak maguknak. Amúgy is haldokolnak, hogy még a pénzüket is elszedik Mária néni fázós bütykeire mutogatva, az a haláltusát csak fölgyorsítja kicsit, de nem ezzel kezdődik el.

Innen nézvést Kocsis Máté kivéreztetési szándéka csak annak a bizonyítéka, hogy a Fidesznek ilyen tetszhalott állapotban sem nagyon kellenek, arra valók csupán, hogy Kövér pedellus tudjon kit szénné büntetni.

Igen ám, vethetnék a szememre jogosan, Kocsis javaslata ugyanúgy vonatkozik magára a Fideszre – és bimbajára, a KDNP-re is -, amiben igazuk, van, de mégis tévedni tetszenek.

Mert és ugyanis a két kormányzó erő pénztárcája megegyezik az országéval, a minisztériumok, a kormány közpénzből elvégzik azt, amit nekik maguknak az elkülönített büdzséből kellene – propaganda, uszítás, etc. -, így e pártoknak pénz maximum bambira kell, illetve pogácsára, másra gondjuk nagyon nincsen.

Hogy ezt állampártnak nevezik, azt viszont nem én találtam ki.

Viszont mégis így van, ez a típusú szerveződés azonban másikat nem tűr maga mellett. Így, ha az Unió közepén be nem tilthatja őket, de és azonban kivéreztetheti társadalmi érdekre hivatkozva, majd, amikor megszűnnek, sajnálkozva széttárja a kezét, hogy ő nem tehet semmiről, tetszettek volna okosabban gazdálkodni – mondja.

Jelen pillanatban ez látszik jönni a Kocsi-féle javaslatból, valamint az a kérdés is, amit a választópolgárok április harmadika után amúgy is feszegetnek, van-e így értelme az ellenzéki létnek egyáltalán.

Más szemszögből, hogy érdemes-e bejárni a parlamentbe díszletnek és bohócnak, ez azonban már minden egyes képviselő saját lelkiismeretén múlik. Ők elvannak és ellesznek ott, pénzeik elszedetvén viszont épp azt nem tudják tenni, ami amúgy hasznos volna és egyedül üdvözítő, hogy vidéken építsenek bázisokat, mert nem először bizonyosodott be, a Fideszt megverni csak ott lehet, ha lehet egyáltalán.

Ennyi Kocsis Máté aljas javaslatáról mára épp elég, de akad itt még egy apróság, ami azonban a leglényegesebb mégis.

Csak úgy a morfondírozás kedvéért – mert a választ amúgy tudjuk -, arra kíváncsiak lennénk azért, hogy vajh, az ilyen népükért aggódó kocsisok mikor fedezik fel az extraprofitot Mészárosnál, vőmuramnál, illetve a bőséges számú udvartartásnál. Mikor jutna eszükbe pénzt elvonni az egyházaktól, futballistáktól és a többi, mert tudjuk, sohasem.

Addig is azonban, míg mindenki mást kivéreztetnek a közös tehervállalásra hivatkozva, ők ebből annyit vállalnak, hogy Mészárosné milliós órában vezet jótékonysági műsort az ura televíziójában.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény