A háború az oka, ha nem talál a boltban Boci csokit

Ideiglenes készlethiány alakult ki, de már dolgoznak a megoldáson.

Ha nem is volt köztudomású, de a Nestlé a Balaton és a Boci termékeket régóta nem Magyarországon, hanem Ukrajnában gyártotta. Mostanra alakultak át úgy a viszonyok az oroszok ukrajnai háborújának eredményeként, hogy a magyar piacra nehezen vagy sehogy sem jutnak el ezek a termékek - írta meg az Index .

A Nestlé Hungária Kft. azt közölte a portállal, hogy az ukrajnai gyártású Balaton és Boci termékek piaci kiszállítása az orosz háború miatt "ellátási kihívások elé állította a céget". Hozzátették: a Balaton-termékek esetében valóban lehetséges, hogy a boltokban ideiglenes készlethiány alakul ki, de már dolgoznak a megoldáson.

A Lviv-i gyárat eddig nem érte támadás, a termelés leállításáról illetve korlátozásáról a Nestlé a gyárban dolgozó kollégáinak épsége és biztonsága miatt döntött, és ez a Balaton- és a Boci-portfóliót is érinti. Utóbbit a Nestlé most Csehországba költözteti át, a Balaton szeletek hiányát viszont az Újhullám nevű, lengyelországi gyártású portfólióval próbálják meg kiváltani - amíg a helyzet normalizálódik.

Az ukrajnai gyárban az utóbbi hetekben sikerült újraindítani a Balaton termelést, de a kapacitás egyelőre az ukrán piac igényeit igyekszik ellátni. Amennyiben a körülmények engedik, a gyár újra, exportra is termelni fog - közölte a Nestlé.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság