A kiskereskedelemben dolgozók is pihenőnapot szeretnének december 24-én

Már az idei karácsonyra vonatkozóan is egyeztetnének az ügyben.

A lakossági fogyasztás kiszolgálását egész évben megfeszített tempóban teljesítő kereskedelmi munkavállalók is igényt tartanak a december 24-i pihenőnapra, ezért ennek elrendelését már az idei szenteste vonatkozásában is kezdeményezzük a jogalkotóknál – közölte a Napi.hu -val Bubenkó Csaba, az Egyenlő.hu keresztényszociális munkavállalói érdekképviselet elnöke a Gazdaságfejlesztési Minisztérium friss rendelettervezetével kapcsolatban.

A társadalmi vitára bocsátott elképzelés szerint a kormány jövőre munkamentessé tenné a karácsony környékét úgy, hogy az ünnep hetében csak egyetlen napot kellene dolgozni azoknak, akiket általános munkarendben foglalkoztatnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek