A kormány átszabná a meddőségi kezelésekről szóló szabályokat

Július 1-jétől hatályba is lépne az új szabályozás, mely sok korábbi rendeletet változtatna meg.

A Belügyminisztérium (BM) társadalmi egyeztetésre bocsátotta a meddőség kezelésével összefüggő jogszabályok tervezett módosítását. Az előterjesztés célja a demográfiai helyzet és a meddőségi ellátás helyzetének javítása.

A jelenlegi szabályozás szerint évente többször is megismételhetőek egyes beavatkozások ingyen, viszont vannak olyan beavatkozások, amelyek között három hónapnak el kell telnie.

Ugyanakkor az életkor előrehaladtával csökken az esélye a várandósságnak, ezért a kormány a kezelések közötti kötelező három hónapos várakozási időt eltörölné – ezzel azt várva, hogy ezáltal jelentős gyerekszám növekedés érhető el – írja a 24.hu .

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő az Országos Kórházi Főigazgatóság Humán Reprodukciós Igazgatósága összeállította a humán reprodukciós ágazat (így a meddőségi centrumok) finanszírozásának új szabályait is.

E szerint például az érintett szolgáltatók a jövőben az Egészségbiztosítási Alaptól kapnak fix pénzt, például az igazolhatóan a beavatkozásnak köszönhetően született gyerekek számától függően.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek