A kormány átszabná a meddőségi kezelésekről szóló szabályokat

Július 1-jétől hatályba is lépne az új szabályozás, mely sok korábbi rendeletet változtatna meg.

A Belügyminisztérium (BM) társadalmi egyeztetésre bocsátotta a meddőség kezelésével összefüggő jogszabályok tervezett módosítását. Az előterjesztés célja a demográfiai helyzet és a meddőségi ellátás helyzetének javítása.

A jelenlegi szabályozás szerint évente többször is megismételhetőek egyes beavatkozások ingyen, viszont vannak olyan beavatkozások, amelyek között három hónapnak el kell telnie.

Ugyanakkor az életkor előrehaladtával csökken az esélye a várandósságnak, ezért a kormány a kezelések közötti kötelező három hónapos várakozási időt eltörölné – ezzel azt várva, hogy ezáltal jelentős gyerekszám növekedés érhető el – írja a 24.hu.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő az Országos Kórházi Főigazgatóság Humán Reprodukciós Igazgatósága összeállította a humán reprodukciós ágazat (így a meddőségi centrumok) finanszírozásának új szabályait is.

E szerint például az érintett szolgáltatók a jövőben az Egészségbiztosítási Alaptól kapnak fix pénzt, például az igazolhatóan a beavatkozásnak köszönhetően született gyerekek számától függően.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek