A magas üzemanyagárak miatt behívatta a Mol-t a gazdasági miniszter

Nagy Márton azt mondja, van "egy elcsúszás" a korábbi megállapodáshoz képest.

"Most úgy látjuk, van itt egy elcsúszás. Ezért a hét második felére behívtam egyeztetésre a Molt és a Magyar Ásványolaj Szövetséget, hogy a korábbi megállapodásunkat hogyan képzelik el" - mondta az Index kérdésére válaszul Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az MNV tavalyi eredményeinek hétfő ismertetését követően.

Itt arra utalt, hogy a kormánynak van egy megállapodása a Magyar Ásványolaj Szövetséggel melynek értelmében "az üzemanyagáraknak a régiós középmezőnybe kell tartozniuk", ugyanakkor jelenleg Magyarországon a régióban a harmadik legdrágább az üzemanyag.

Nagy Márton azt is megjegyezte, hogy érdemes folyamatosan összehasonlítani és vizsgálni a régiós árakhoz képest a hazai üzemanyagárakat és azok profittartalmát.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság