A Magyar Rendőrség még mindig tudja, mitől döglik a jóhírnév

Legújabb sugárzó ötlet: drónokkal vadászni a bűnös gyalogosokra.

Ráhajoltam a monitorra, hogy jól látok-e, és minden jel szerint igen. A Magyar Rendőrség hivatalos Facebook-oldalán, jópofizós hangnemben tartotta érdemesnek közölni a világgal, hogy megindítják a Zebra-terv akciót, aminek keretében rövidke ideig jól odafigyelnek sétálás formájában közlekedő honfitársainkra. “A gyalogosbalesetek közel egyharmadát maguk a gyalogosok okozzák. Épp ezért, három napon át, minden eszközt - drónt, testkamerát és akár civil járművet is - bevetve kiemelten ellenőrizzük, hogy lábakon vagy kerekeken, de mindenki körültekintően és szabályosan közelíti meg és megy át a zebrákon.”

Oké, három nap az csak három nap, de még csak különösebben sok Black Mirror-epizódot sem kell megnézni ahhoz, hogy az ember gerincoszlopán végigsimítson a jéghideg berzenet: a megfigyelőállam már rég nem utópia, hanem itt lebeg felettem, és kíméletlenül lecsap, ha a lábfejem tíz centivel lelóg a gyalogátkelőhely felfestéséről.

Nem, a gond nem azzal van, hogy a hatóság elvégzi a dolgát, mármint ezt az egyet is a sok másik közül. De azért csak ökölbe szorul az agyam, amikor eszembe jutnak a történetek azokról a dolgaikról, amik az elvégzendő kategóriából átcsúsztak az elmismásoltba. Kezdve a sokak által ismert nem érdemes feljelentést tennie -történetekkel, amik klasszikus bringalopástól a buszmegállóban kérdést nélkül elagyabugyált áldozatig húzódnak, az extra nyomasztó amíg vér nem folyik, nem tudunk mit tenni -anekdotákon át odáig, hogyan építi tele a NER luxusnyaralóival egész Tihanyt a mi ellopott adóforintjainkból, amivel valahogy szintén nem akar érdemben foglalkozva lenni.

De repkedő robotokkal rászigorulni a boltba igyekvő Magdi anyusra, aki esetleg kicsit arrébb mer átmenni az úttesten, azt feltétlen ki kell kommunikálni a népnek.

És akkor abba már csak szőrmentén megyek bele, hogy egyéb európai városokban nem a gyalogos a kitüntetett elem a Nagy Közlekedési Egyenletben, nem őt fegyelmezgetik poroszosan, hanem a tonnás, guruló füstokádó vasakat. Nagyon helyesen, hiszen azokkal lehet ölni, nem két szál pipaszár lábikóval.

Persze azért figyeljünk magunkra, meg egymásra, meg a nézésünk mellett a járásunkra, és lehetőleg válasszuk a fehér csíkokat a padkáról padkára való átjutáshoz. Viszont ne menjünk el amellett sem soha, ha a rendőrség a sokadik aránytévesztését hozza össze. Mondjuk el nekik, kommenteljünk alá, hátha eljut valami fontos emberig. És hátha nem kell majd egy idő után az amúgy rendkívül fontos munkát végző szervnek azon mérgelődnie, hogy lám, ezek a szemét fiatalok már megint ACAB -oznak. Tenni kellene érte, tenni kellene ellene.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény