A magyarok négy százaléka keres csak havi félmilliót

A munkavállalók negyede pedig havi kétszázezernél is kevesebbet visz haza.

A magyarok csaknem felének gondot okozna egy váratlan, százezer forintos kiadás, és csak az emberek negyede tudná gond nélkül kifizetni – derül ki az Egyensúly Intézet friss kutatásából, amit az rtl.hu szemlézett.

A tévének nyilatkozó intézetigazgató Boros Tamás szerint ezek a számok ugyan kedvezőtlenek, a felmérés szerint mégis optimistábban látjuk a jövőt, mint tavaly ilyenkor. Ennek azonban leginkáb az az oka, hogy a jó idő beköszöntével sok család legalább a fűtésszámlák miatt fellélegezhet egy időre.

A kutatásából az is kiderül, hogy a magyarok nagy részének gondot okoznak a hétköznapi kiadások is, ami nem meglepő, elég csak rápillantunk a fizetésekre, amit az Egyensúly intézet is megtett.

A felmérés szerint a magyarok negyede fejenként kevesebb mint nettó 200 ezer forintból él, a lakosság több mint fele nem keres többet nettó 350 ezer forintnál, és csupán 4 százalék keres havonta, fejenként közel fél millió forintot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság